Nak order? Hubungi 012-3579599

Monthly archive for November 2014

Anak kurus kering, selalu demam – Ibu lega masalah selesai!

Atasi anak selalu demam

Ibu mana yang tak risau bila melihat anak kurus kering, selalu demam? Terutamanya, kalau ibu itu wanita yang berkerjaya dan terpaksa menghantar anak ke pengasuh ataupun taska. Doktor marah kerana berat anak semakin turun. Di pejabat pula, semakin ramai yang memerli atas kekerapan si ibu yang selalu

Read more

Letih Bekerja dan Menyusukan Anak – Apa Nak Buat?

Letih bekerja dan menyusukan anak

Adakah anda seorang ibu berkerjaya atau suri rumah yang selalu letih bekerja dan menyusukan anak? Atau mungkin anda mempunyai isteri, kakak, ibu, saudara mara dan kawan-kawan yang selalu keletihan? Jika ya, anda wajib menonton video di bawah:     Menarik kan? Alhamdulillah, Puan Dilla Jalil berjaya mengatasi keletihannya

Read more

WAJIB TONTON: Ibu mithali ini berjaya menyusukan bayinya yang pramatang, bagaimana?

Susu ibu susu terbaik untuk bayi pramatang

Berjaya menyusukan bayi yang pramatang bukanlah sesuatu yang mustahil kerana terdapat ramai ibu di luar sana yang telah berjaya melakukannya! Apatah lagi bagi kita yang melahirkan anak yang cukup bulan. Pokok pangkalnya, semuanya terletak di hati, semangat dan kemahuan yang tinggi ibu tersebut. Di mana ada kemahuan,

Read more

Malu diejek suami? Tips buat ibu hilangkan parut dan perut buncit selepas bersalin caesar

Siapa yang tak malu kalau suami sendiri mengejek kita gemuk dan hodoh kan? Tapi, itulah hakikat yang dihadapi oleh ramai ibu yang bersalin secara caesarean di luar sana. Bukan sahaja sakit selepas bersalin terpaksa ditanggung, masalah berat badan dan parut hodoh di kawasan pembedahan turut termasuk dalam

Read more

Potong Kaki Akibat Kencing Manis – Adakah Cara Untuk Mengelakkannya?

Sejujurnya, saya sangat susah nak bercerita tentang penyakit kencing manis. Sebab setiap kali saya membicarakannya, pasti saya akan terbayangkan saat-saat akhir ketika menjaga arwah mak saya yang menderita akibat penyakit ini. Selama lebih dari 10 tahun arwah mak berpegang kepada insulin dan ubat kencing manis sehinggalah kemuncaknya

Read more

Big Holiday Giveaway by Wani

Assalamualaikum n peace upon you… I am one of the sponsors of this following give away… Join..jgn tak join ye! Banyak hadiah menarik yang menanti anda 🙂 For more details, sila klik pada logo di atas k! Nitee2! Fara Fadzil – SID Pilihan Ramai di KL ID

Read more

6 Tips Marathon Buat First Timers Supaya Tak Mudah Pancit!

Bulan 12 ni memang bulan yang busy untuk saya. Selepas program berhujung minggu dengan kanak-kanak di Rumah Kanak-Kanak Tunku Budriah Cheras nanti, insyaAllah pada hujung minggu yang seterusnya iaitu 21 Disember, for the first time in my life saya akan menyertai marathon yang dianjurkan bersama oleh Cyberview Sdn

Read more

Program Back To School 2015 Bersama Anak-anak di Rumah Kanak-kanak Tunku Budriah Cheras

Biiznillah.. pada 14 Disember 2014 nanti, saya dan rakan-rakan SID dari RichFamily akan bersama-sama meraikan kanak-kanak di Rumah Kanak-kanak Tunku Budriah, Cheras (RKKTBC) dalam satu program yang kami anjurkan sendiri iaitu Program Back to School 2015. Justeru, saya mengambil peluang ini untuk membuat sedikit sebaran tentang satu

Read more

Cara Atasi Hb Rendah, Kalau Ibu Hamil Tak Mahu Selalu Pening

Atasi Hb rendah yang menjadi punca pening semasa hamil

Pening semasa hamil memang sudah lumrah di kalangan wanita. Di awal trimester pertama, hormon kehamilan, progesteron, membuatkan dinding-dinding salur darah berada di dalam keadaan “rehat” lalu menyebabkan tekanan darah menjadi rendah dan seterusnya membuatkan si ibu berasa pening dan loya. Tetapi awas! Jika ia masih berlarutan di trimester

Read more

Anak Solehah Jadi Heroin, Selamatkan Buah Pinggang Ibu Dari Risiko Ubat Kencing Manis

Elak sakit buah pinggang dengan Vivix

Rasanya rata-rata orang, tak kisahlah pesakit atau ahli keluarga pesakit kencing manis dan darah tinggi mesti tahu berapa banyak bekalan ubat doktor bagi untuk dimakan bila dah disahkan mengidap penyakit tersebut. Saya teringat masa arwah mak saya ada dulu, sekali datang appointment kat klinik kerajaan, diberinya terus

Read more
Page 1 of 212

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

November 2014
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers