Nak order? Hubungi 012-3579599

Anak Solehah Jadi Heroin, Selamatkan Buah Pinggang Ibu Dari Risiko Ubat Kencing Manis

Rasanya rata-rata orang, tak kisahlah pesakit atau ahli keluarga pesakit kencing manis dan darah tinggi mesti tahu berapa banyak bekalan ubat doktor bagi untuk dimakan bila dah disahkan mengidap penyakit tersebut. Saya teringat masa arwah mak saya ada dulu, sekali datang appointment kat klinik kerajaan, diberinya terus stok ubat untuk berbulan-bulan terus. Sekali dah makan, seumur hiduplah kena makan tu. Naknya bila tiap kali datang appointment, dipesan berkali-kali jangan lupa makan ubat, nanti bla bla bla bla…(korang sendiri mesti sedia maklum apa diorang cakap kan kalau pernah bawak mak bapak pegi klinik amik ubat). Rasa diugut pun aderr… Yelah.. sapa tak takut mati kan?

Tapi, yang anehnya…walaupun dah makan ubat hari-hari, penyakit tak baik-baik juga. Malah bertambah-tambah pula dosnya. Lepas tu, bertambah-tambah pula penyakit lain yang dapat. Maka, bertambah-tambah jenislah ubat yang kena dimakan. Orang kata, ibarat makan ubat dah macam makan nasi sama banyaknya. Can you imagine? Gilerr..apa? Tu pasal ramai orang yang dah penyakit kronik macam kencing manis atau darah tinggi ni, bila sampai satu masa dapat penyakit buah pinggang pulak. Sebabnya diorang terlalu banyak kena makan ubat sampai buah pinggang pun dah tak larat nak cuci darah yang kotor dengan segala bahan kimia daripada ubat tu. Dan akhirnya kena buat hemodialisis atau cuci buah pinggang sebab buah pinggang dah gagal berfungsi. Kesian kan? Sudah jatuh ditimpa tangga.

Elak sakit buah pinggang dengan Vivix

Buah pinggang yang rosak

Itu cerita yang biasa kita dengar. Tapi korang tahu tak, tak semua orang bila dah sekali terkena penyakit kencing manis dan darah tinggi ni, dos ubat mereka akan semakin bertambah tau! Buktinya, saya ada satu kisah benar dari Ida, rakan seperjuangan Rich Family, ย yang mana ibunya berjaya buat perkara yang biasanya orang lain tak dapat buat, iaitu…

Doktor sendiriย kurangkan dosย ubat dan insulin ibu Ida setelah sekian lama mengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi.

Haaa…menarik kan? Jarang sungguh kita mendengar kes-kes begini, betul tak? Kalau saya jadi Ida pun, pasti saya akan bersyukur dan gembira kerana ibu kesayangan semakin kurang kebergantungan kepada ubat. Dan ibunya juga pasti semakin sayang dengan anaknya yang solehah atas tindakannya yang mengesyorkan supplemen yang betul dan berkesan untuk mengawal paras gula dan tekanan darahnya.

Vivix penawar diabetes dan darah tinggi si ibu

Proud mother and happy daughter – Ida dan ibunya ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

Nak tahu macam mana mereka berjaya melakukannya?

Nahhh..baca sendiri screenshot pengakuan Ida dalam secret group Rich Family kami baru-baru ini..

 

Testimoni vivix untuk kencing manis dan darah tinggi

Testimoni dari Ieda Adheena

Bestkan?

Itulah dia PENANGAN VIVIX yang mak si Ida ni ambil. Lepas 3 botol..Alhamdulillah, dengan izin Allah semuanya telah menjadi semakin normal. ๐Ÿ™‚

Kalau dulu ibu Ida kena pergi jumpa doktor tiap-tiap bulan untuk check up, lepas 3 botol Vivix, doktor suruh datang 4 bulan sekali je

Kalau dulu ibu Ida inject insulin tinggi dosnya, lepas konsisten amalkan Vivix, doktor kurangkan dos insulin dia..

Dan yang PALING BEST, kalau dulu ibu Ida kena makan ubat sampai 20 biji sehari, lepas 3 botol Vivix,ย doktor suruh makan 7 biji sehari je!!! Jadi, semakin kuranglah beban buat buah pinggang mak si Ida ni untuk bekerja untuk cuci darah yang pekat dengan bahan kimia yang terdapat dalam ubat. Alhamdulillah… syukur kepada Allah SWT. ๐Ÿ™‚

Bukan saja dos ubat kencing manis dan darah tinggi semakin berkurang, malah ibu Ida juga semakin kuat dan bertenaga untuk berjalan selepas mengamalkan Vivix. Kalau dulu, Ida perlu pimpin ibunya supaya beliau tak jatuh, kini ibunya boleh bergerak sendiri seorang diri dengan bebasnya! Subhanallah….ย Anak manalah yang tak gembira melihat ibu menjadi kuat dan sihat semula kan?

Jadi, itulah rahsia mak Ida untuk jaga buah pinggangnya dari terkena kesan sampingan ubat. Walaupun dia dah ambil Vivix, dia tetap mengambil ubat hospital untuk merawat penyakitnya sehingga doktor sendiri memutuskan untuk mengurangkan dos ubat yang diambilnya setiap hari.

Siapalah yang tak sayangkan buah pinggangkan? Dan siapa pula yang tak sayangkan mak ayah? Mereka sentiasa berikan kita yang terbaik semasa kita kecil, jadi bila dah dewasa ni, inilah masanya untuk kita berikan yang terbaik kepada mereka pula. Bukan sahaja melalui kiriman doa agar Tuhan sentiasa menyayangi mereka, tetapi tunjukkan juga melalui perbuatan. Macam Ida. Dia dah buktikan kasih sayangnya dengan berikhtiar memberi kesihatan terbaik untuk ibunya melaluiย pemberian Vivix.

Ini baru satu kisah. Kisah Ida dengan ibunya. Ada banyak lagi kisah menarik dalam Rich Family bagaimana Vivix membantu pesakit-pesakit kronik yang lain. Kalau nak tahu, boleh hubungi saya di 012-3579599 untuk kisah-kisah seterusnya atau untuk sertai saya dan kawan-kawan lain dalam secret group ini..

Atau kalau anda juga ingin selamatkan buah pinggang anda dari terkena kesan sampingan ubat dengan mengamalkan Vivix seperti mak Ida, anda juga boleh menghubungi di talian 012-3579599 yang sama untuk mendapatkannya.InsyaAllah..saya sedia membantu anda untuk mengelakkan diri dari terpaksa melakukan hemodialisis sepanjang hayat!

Sayangi buah pinggang kita!

Fara Fadzil- Pengedar Shaklee Pilihan Ramai di KL

ID: 860722

012-357 9599

31 Comments
  1. Assalamualaikum wbt, kadang-2 orang ambil mudah benda-2 mcm ni tanpa fikir akibat pada badan kan. Thanks 4 sharing “:)

  2. Dahsyat tu kalau kena telan ubat sampai 20 biji sehari! Manalah buah pinggang tak terbeban, kan?
    junainah mohamed recently posted…Big Holiday Giveaway By WanieMy Profile

  3. perkongsian yang menarik
    azman recently posted…GIVEAWAY BIRTHDAY WE ALLSMy Profile

  4. entry yg sgt menarik utk dikongsi ๐Ÿ™‚

  5. sangat menarik

  6. Perkongsian yang berguna. (Y)

  7. Semoga berjaya!

  8. Assalamualaikum, perkongsian yang menarik, hmm, lpeas nie saya boleh belikan untuk mak saya pula. insya allah ^_^

    semoga makin maju jaya! ๐Ÿ˜€
    wardah aneesa recently posted…MARI MERIAHKAN GA / GIVEAWAY / SEGMEN / BLOGWALKING !! ๐Ÿ˜€My Profile

  9. Perkongsian yang bermanfaat….thnks for sharing :))
    kenny recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  10. terbaik…entry menarik..kongsi2…

  11. Takutnya tengok gambar buah pinggang yang rosak…
    Ayuni Rafilah recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  12. entry yg menarik ๐Ÿ™‚

  13. memang menakutkan bila penyakit sudah menghuni badan.Apa lagi sakit kencing manis.Bila sekali hippo,boleh pengsan dan terus tak ada tenaga.

    Tapi kan…kenapa kat dalam blog,tak boleh letak tanda harga barang?bila tengok nak kena pm tu yang selalu orang paling malas.
    salmiah recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  14. Entry yang sangat berguna untuk semua ๐Ÿ™‚

  15. Ya Allah,ngeri tengok buah pinggang yg rosak tu..
    Siti Zawiah recently posted…GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COMMy Profile

  16. entry yg menarik ya ^^

  17. Nice entry. Keep it up !! anyway, i love yr blog ๐Ÿ˜€
    Natasha recently posted…#3 Giveaway : Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  18. Wah ! Perkongsian yang menarik

  19. Menarik ๐Ÿ™‚

  20. baru dapat tau… kalau banyak makan ubat boleh effect buah pinggang.. huhu seram

  21. entry yang sangat menarik untuk rujukan.
    Hana Nuha recently posted…1st Giveaway by AnamizuMy Profile

  22. Allah , baru tahu . entry yg sgt b’manfaat . terima kasih perkongsiannya ๐Ÿ™‚

  23. Allah , baru tahu . entry yg b’manfaat . terima kasih perkongsiannya ๐Ÿ™‚
    Dyg Meyldaa recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  24. Nice sharing !! kalau dah dapat penyakit macam-macam boleh merana hidup kita. Thank for sharing ๐Ÿ™‚

  25. entry yang sangat berpengetahuan, semoga jaga kesihatan selalu
    piqa recently posted…โฅ Segmen jom jadi sahabatMy Profile

  26. Alhamdulillah,seronok tengok mereka yang sihat dengan vivix shaklee, satu perkongsian yang mantap disusuli dengan kajian yang hebat
    Joe Labu recently posted…Minimalis – Less is MoreMy Profile

  27. rawatan pada peringkat permulaan penyakit lebih mudah berbanding peringkat kronik. Jika anda ada tanda seperti lesu, kerap dahaga dan luka lambat sembuh, sila buat pemeriksaan kesihatan. Statistik menunjukkan hampir separuh pesakit diabetes tidak sedar bahawa mereka menghidap penyakit tersebut.

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

September 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company