Rahsia Vitamin Ibu http://rahsiavitaminibu.com Thu, 15 Feb 2018 05:21:30 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 Tips Bagaimana Nak Uruskan Kewangan http://rahsiavitaminibu.com/tips-bagaimana-nak-uruskan-kewangan/ http://rahsiavitaminibu.com/tips-bagaimana-nak-uruskan-kewangan/#respond Thu, 15 Feb 2018 04:48:16 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1602 Alhamdulilah semalam kakfar terima bonus Shaklee. Bila ada dua sumber pendapatan ni kena pandai manage, baru kita nampak mana pergi hasil usaha kita 😍😍

So, hari ni kakfar nak share satu tips bagaimana nak uruskan kewangan. Kalau rasa bermanfaat nanti, dijemput like and share supaya orang lain pun dapat belajar sesuatu dari perkongsian ni.

Tips ni kakfar amik dari T Harv Eker (korang boleh google sape dia ni), dan kakfar rasa ianya sangat bagus untuk diaplikasikan supaya kita lebih BIJAK DAN SERONOK untuk berbelanja.

Selalunya bila kita spend, kita pikir nak seronok je kan. Tapi kita selalu kurang bijak sebab lepas seronok spend, kita nanges bucu katil sebab dah takde pape dah tinggal. 😂

Bagaimana nak uruskan kewangan?

So, Eker ni, beliau memperkenalkan konsep penyimpanan wang melalui 6 tabung iaitu:

✅ NEC (necessities) iaitu tabung untuk perbelanjaan keperluan, bil2, anak2..

✅ FFA (financial freedom) -tabung masa depan bila dah pencen dan tak bekerja. Nak pegi melancong satu dunia ke, nak pegi menuntut ilmu ke, nak buka ladang kambing ke, simpan siap2 dari sekarang dalam tabung ni.

✅LTSS (long term saving for spending) – tabung utk sesuatu benda yang nak pakai duit yang banyak, contohnya nak beli rumah. Banyakkan deposit nak guna bila beli rumah. So, simpan siap2 dalam tabung ni k.

✅EDU (education) – tabung utk pembelajaran, buku, kelas. kalau nak pergi kelas cikgu june petir ke, nouman ali khan ke, beli buku nutrisi ke, silalah korek tabung ni untuk bayar semua tu.

✅PLAY (leisure) – tabung utk buat apa yg kita suka, hobby, travel, tengok wayang, beli emas, nak makan sedap2. Gunakan duit dalam tabung ni tanpa rasa bersalah! Ada orang bila spend duit untuk buat apa yang dia suka, dia takut dia membazir. So, kalau dah ada tabung ni, kita dah limit siap2 berapa boleh spend untuk buat apa yang kita suka setiap bulan. (Macam kakfar semalam dah rembat selai bokkita tanpa rasa bersalah hahahaha)Tips urus wang

✅GIVE (charity) – tabung utk kebajikan. Perlu ada! Sebab dalam setiap rezeki yang kita terima, ada hak orang lain juga. Lagipun, the more you give, the more you get back. Kalau yang tak biasa memberi tu, tabung ni ajar kita untuk tidak bersifat kedekut dan nanti korang sendiri akan rasa kesannya.

Dan kita tambah satu lagi tabung,

✅PARENTS (ibu bapa) – wang bulanan utk ibu bapa walaupun mereka dah kaya. Kalau ibu bapa dah meninggal dunia, gunakan utk urusan2 mereka yg belum selesai dan kalau semua dh selesai, bersedekahlah on behalf of diorang.

Macam kakfar tinggal abah ngan mak mertua je. Untuk yang dah takde, kakfar guna tabung charity.

Tips urus wang

So, bila kita dapat bonus, komisyen, untung runcit atau gaji bulanan, cuba bahagi2kan duit tu kepada 7 tabung ni ikut portion di bawah:

  1. NEC 50%
  2. EDU 5%
  3. LTSS 10%
  4. FFA 5%
  5. PLAY 10%
  6. GIVE 10%
  7. PARENTS 10%

Jadi kalau kita dapat RM1,000,

👉🏼RM500 utk NEC, keperluan harian
👉🏼RM50 utk EDU, buat beli buku, bayar workshop, tambang pi kelas, etc
👉🏼RM100 utk LTSS, kumpul duit nak beli rumah
👉🏼RM50 utk FFA, ni long term jd boleh lah beli saham ke emas ke
👉🏼RM100 utk PLAY, tabung travel!
👉🏼RM100 utk GIVE, sedekah, zakat semua
👉🏼RM100 utk parents.

Percentage boleh ubah2 ikut situasi masing2 tapi mesti disiplin tiap2 bulan duit mesti pergi ke tempat2 tu. Masuk tabung jangan korek2 dah.

Kalau gaji/bonus besar, bestlaa sebab dapat letak banyak duit dalam tabung ni kan. Tapi, walaupun bonus/gaji kecik je, digalakkan sangat untuk buat juga macam ni. Takpe bagi 50 sen kat parents pun, takde 50 sen takdela 5000 kan.

Bila ada tabung2 macam ni kita akan nampak keperluan untuk BESARkan income kita dan CARI JALAN untuk ke arah itu. Sebab nak tabung ni penuh cepat2. Kalau tak, kita akan sentiasa berada dalam comfort zone, rasa dengki kat orang lain yang ada/dapat itu ini, pergi sana sini, sedangkan semuanya salah kita sendiri sebab tak berusaha nak mengubah nasib sendiri.

Dan paling penting sekali, kita boleh control perbelanjaan kita. Tak over spending. Nak dapat duit banyak2 punya lama, tapi bila dah dapat sekejap je dah abes 😂😂

So, kalau belum pernah ada tabung macam ni, jom kita mula, mana tahu kita pun bole jadi sekaya T Harv Eker 😉

Kalau nak besarkan income untuk cepat penuhkan tabung, boleh join kakfar dalam #CHARMEmpire. Eh!

xoxo,

Fara Fadzil

 

 

@kakfar | SID 860722

012-3579599

#CHARMEmpire

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/tips-bagaimana-nak-uruskan-kewangan/feed/ 0
Tips Untuk Capai Target Dalam Hidup http://rahsiavitaminibu.com/tips-untuk-capai-target-dalam-hidup/ http://rahsiavitaminibu.com/tips-untuk-capai-target-dalam-hidup/#respond Tue, 13 Feb 2018 16:38:51 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1598 Kita hidup mesti ada target. Barulah kita jadi orang yang sentiasa progresif dan berjaya. Jadi , kali ni kakfar nak share tips untuk capai target dalam hidup.

Senang je. Caranya adalah:

👉🏻 Letakkan target dan impian kita dalam VISION BOARD (VB)

Maksudnya, kita cari dan tampalkan gambar-gambar yang berkaitan dengan impian kita dalam satu kertas besar dan letakkan ia di tempat yang selalu kita lihat.

Contoh, wallpaper handphone atau laptop, peti ais, dinding bilik dan lain-lain.

Bila kita buat camtu, kita akan selalu diingatkan dengan impian kita dan secara tak langsung, otak kita akan bagi signal dan ‘mengarahkan’ kita untuk berusaha demi mencapai target kita tu.

So, takdelah hari ni cakap, “Tahun ni aku nak turun berat sampai 50kg”, tapi tiap kali buka peti ais kita p amik aiskrim 😂. Camne nak jadi kalau berterusan camtukan? Tapi, kalau kita ada letak kat VB tu kat peti ais, haa.. masa tu, nak buka peti ais pun mungkin rasa bersalah. Betul betul?

Jangan underestimate tau kuasa VB ni. Kalau kita buat betul2, kita memang boleh dapat apa yang kita impikan.

Dulu kakfar pernah letak nak pergi Mekah dalam VB, Alhamdulillah tahun lepas dah dapat pergi satu family. Pernah letak nak beli MPV, Alhamdulillah sekarang itulah kenderaan kami. Pernah letak nak buat bilik anak-anak sendiri, Alhamdulillah sebelum bersalin anak ketiga hari tu dapat buat.

VB tu kakfar letak as wallpaper dalam handphone lama. Gambar asalnya tak jumpa haha. Tapi, uols bolehla kot nampak sipi-sipi wallpaper kakfar dalam testimoni kat bawah ni. Hihi. Kalau kakfar jumpa semula, nanti kakfar share kat komen ye.

tips capai targetSo, insyaAllah apa saja kita letak dalam VB, kita boleh dapat. Cepat lambat itu rezeki Allah nak bagi. But at least, kita terus berusaha untuk mencapainya dan bukan lupakannya begitu saja.

Jadi, untuk setiap target kita dalam hidup, jangan lupa visualisasikannya setiap hari. Buatlah VB.

Sape dah ada VB? Meh share kat komen, kita aminkan sama2 😊. Yang belum, jangan lupa buat ye. Semoga semua target dan impian dalam hidup kita menjadi realiti.

Love,

Fara Fadzil

 

 

@kakfar | SID 860722

Target jadi Master Coordinator Shaklee

www.wasap.my/+60123579599

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/tips-untuk-capai-target-dalam-hidup/feed/ 0
Kurus Tak Semestinya Sihat. Ini turning point saya amalkan vitamin http://rahsiavitaminibu.com/kurus-tak-semestinya-sihat-ini-turning-point-saya-amalkan-vitamin/ http://rahsiavitaminibu.com/kurus-tak-semestinya-sihat-ini-turning-point-saya-amalkan-vitamin/#respond Sat, 10 Feb 2018 16:00:10 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1593 Gemuk selalu dikaitkan dengan tak sihat. Tapi, tahu tak, kurus pun tak semestinya sihat tau! Kisah di bawah adalah turning point bila kakfar mula mengamalkan vitamin.

Ini kakfar, 10 tahun dulu. Kuruih kering, hitam legam, kulit kusam. Nampak cergas lari-lari kejar bas, kejar train, tapi sebenarnya lutut goyang sebab pernah retak. Buku lali pun pernah kena fisio sebab urat putus 😂

Kakfar jenis makan banyak dari dulu sampai sekarang. Tapi makan ikut dan. Makan jelah apa yang sempat. Biasanya cereal bar, muesli, susu, pasta, buah, coklat, kebab, kopi dan tentunya roti. Nasi? Sekali sehari je time dinner sebab masak sendiri.

Bila dah kerja, dah kawen, dah mengandung kakfar makan macam kebanyakan orang Malaysia makan. Waktu makan, kakfar makan. Bukan waktu makan pun kakfar makan 😬

Sampailah bila dah bersalin dan menyusukan anak pertama, ya robbi, kakfar sorang je gemuk lebih. Anak kurus kering 😭

Kakfar jadi stress sangat masa dia kuning dalam pantang sebab JM tak bagi kakfar makan macam-macam tapi dia suruh kakfar menyusukan dengan kerap.

Kakfar rasa lembik takde tenaga dan susu pun macam tak nak keluar je. Yelah, badan sendiri pun tak baper ada zat, macam mana nak bagi zat kat anak pula?

So, kakfar baca, baca, baca kat google sampai kakfar jumpa orang jual set vitamin untuk menyusu. Dalam set tu ada 3 jenis vitamin asas untuk badan dan satu jenis milkbooster.

Kakfar pun beli.

Eh, macam syok pula. Badan rasa cergas. Muka naik seri. Susu jadi banyak. Baby pun naik berat.

Bila habis je vitamin, kakfar beli lagi. Dah habis, beli. Habis je beli. Walaupun baby dah tak menyusu, tetap kakfar beli. Masuk anak kedua dan sekarang menyusu semula untuk anak ketiga, tetap kakfar amalkan setiap hari dan beli bila dah habis.

Kiranya, dah dekat 7 tahun la jugak kakfar amik vitamin ni. Semuanya bermula semasa kakfar menyusukan anak pertama.

Kakfar sedar, badan kakfar dulu sangat2 tak cukup zat. Kakfar sedar, kakfar tak mampu nak makan sebanyak yang badan perlukan untuk dapatkan semua zat tu.

So, tu sebab kakfar amalkan vitamin. Bukan hanya sebab kakfar menyusu lagi. Tapi juga sebab kakfar nak sihat, nak bertenaga. Sebab kakfar nak pakai badan ni lama.

Korang macam mana? Ada amalkan vitamin?

Love,

Fara Fadzil

 

@kakfar | SID 860722

Pengamal dan pengedar vitamin semulajadi

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/kurus-tak-semestinya-sihat-ini-turning-point-saya-amalkan-vitamin/feed/ 0
YOUTH – Skincare Untuk Semua Jenis Kulit http://rahsiavitaminibu.com/youth-skincare-untuk-semua-jenis-kulit/ http://rahsiavitaminibu.com/youth-skincare-untuk-semua-jenis-kulit/#respond Sat, 10 Feb 2018 15:04:53 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1584 Pada bulan Mac depan, jualan untuk YOUTH – skincare yang sesuai untuk semua jenis kulit akan dibuka kepada orang ramai. Korang mesti grab tau. Sebab skincare ni BEST gilerr! BEST SANGAT222222!

Alhamdulillah, masa Shaklee Business Leaders National Conference Sabtu lepas, kakfar bertuah sebab dapat beli set YOUTH ni dan jadi antara orang pertama yang menggunakan skincare yang superb ohsem ni.

YOUTH Skincare

Seriously!

Dalam banyak-banyak skincare yang ada di pasaran, tak kira local ataupun international, bagi kakfar tak ada yang boleh tandingi lagi ke-bestest-an YOUTH skincare yang Shaklee akan lancarkan kepada orang ramai Mac depan.

Sebab YOUTH ni memang best sangat2! Sesuai untuk semua jenis kulit, tak kira lelaki atau perempuan dan peringkat umur dari 20an hingga warga emas.

Masa BLNC sabtu lepas, kakfar dapat dengar, tengok, rasa dan cuba sendiri YOUTH ni. In fact, kakfar sendiri dah 3 hari guna set YOUTH yang kakfar beli masa tu. Dan setakat ni, kakfar memang sangat2 puas hati. Kulit rasa lebih lembut, licin, tak melekit, rasa ringan je. Walaupun rushing berpeluh-peluh setiap kali pergi balik kerja,  muka tak berminyak-minyak. Tak rasa gatal-gatal ataupun rimas. Best kan?😍🤩

YOUTH shakleeBila kakfar cakap macam ni, korang mungkin ingat kakfar ‘bias’. Walaupun of course tak langsung! Tapi, takpe. Cuba baca info-info yang kakfar nak kongsi di bawah ni pula.

Apa ada pada YOUTH sampai kakfar rasa SEMUA ORANG patut memilikinya?

Bagi kakfar, yang paling best adalah proprietary YOUTH COMPLEX tu sendiri. YOUTH COMPLEX ni adalah campuran ekstrak daripada:
❤ Muscadine Grape (yang ada dalam Vivix viral tu)
❤ Lotus Japonicus
❤ Apple stem cell
❤ Schisandra Chinesis Fruit
❤ Vital Repair Complex

Kelima-lima ekstrak bahan ini menjadikan YOUTH dapat memberi manfaat antioksidan, vitamin untuk melindungi kerosakan kulit, dan kuasa untuk membaiki dan memperbaharui sel dan menghasilkan kolagen dengan cepat.

Ujian klinikal YOUTH bukan saja menunjukkan 100% wanita kelihatan lebih muda selepas menggunakan set penjagaan kulit ini, malah 2/3 daripada mereka nampak 10 TAHUN LEBIH MUDA dari usia mereka yang sebenar! 😍😍🤩🤩

Hebat sangat kan?

Yang lagi best lagi, YOUTH ini dijamin:
✅ bebas dari 1500 jenis bahan kimia merbahaya yang selalu dijumpai dalam kosmetik
✅ 100% berasaskan tumbuh-tumbuhan
✅ bebas gluten
✅ tidak melibatkan sebarang kekejaman (tiada ujian ke atas haiwan).

YOUTH skincare

Dan YOUTH ada 8 patents dan patent-pendings, yang bermaksud segala kelebihan yang terdapat pada YOUTH ini, kita takkan dapat rasa kalau kita gunakan skincare lain.

Sebab tu Shaklee mengambil masa sehingga 8 tahun untuk membuat ujikaji dan memastikan YOUTH benar-benar selamat dan berkesan ke atas semua jenis kulit sebelum ia dipasarkan. Apa sahaja jenis dan masalah kulit yang anda sedang hadapi sekarang, insyaAllah YOUTH mampu menyelesaikannya.

Best ke best?

Nak cuba? Boleh preorder dari kakfar sekarang dan menjadi antara orang terawal untuk merasai kehebatan YOUTH ni dan menyelesaikan segala masalah kulit yang anda alami.

Just klik 👉🏻 www.wasap.my/+60123579599

Love,

Fara Fadzil

 

 

@kakfar | SID 860722

012-3579599

Founder of #CHARMEmpire

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/youth-skincare-untuk-semua-jenis-kulit/feed/ 0
Nak kenal diri sendiri? Pergilah mengembara! http://rahsiavitaminibu.com/nak-kenal-diri-sendiri-pergilah-mengembara/ http://rahsiavitaminibu.com/nak-kenal-diri-sendiri-pergilah-mengembara/#respond Sat, 10 Feb 2018 01:01:12 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1578

“To travel is to take a journey into yourself” – Danny Kaye

Nak kenal diri sendiri? Pergilah mengembara! Begitulah kakfar tahu kakfar ni jenis orang yang macam mana.

Kakfar sebenarnya memang kaki travel. Dari zaman kecik-kecik lagi. Sebab abah pun jenis kuat berjalan. Mula-mula dulu, kakfar hanya makan angin dengan keluarga je. Pastu, seawal darjah 4, kakfar dah join rombongan sekolah ke Kuala Lumpur, tahun seterusnya join piknik kat Janda Baik, dan lepas UPSR pergi Cameron Highland.

Kakfar terlampau suka mengembara sampaikan kakfar boleh switch cita-cita nak jadi doktor kepada engineer bila kakfar dapat offer pi belajar kat obesi pada usia 18 tahun. Haha. Alhamdulillah, kakfar survived walaupun tak minat sangat pun sebenarnya engineering ni 😂

Baru 3 bulan kat France, kakfar dengan my friend, Semy, dah panjang langkah sampai Aalen, Germany, untuk join Malaysian students kat sana yang buat jamuan sambutan hari raya walaupun masa tu bukan pada hari raya yang pertama. Kesian tau kitorang masa tu. ‘Kecik’ lagi baru 18 tahun. Tapi, dah beraya jauh dari keluarga. Dahlah takde komuniti Malaysia kat tempat kitorang masa tu kecuali kumpulan kitorang sendiri yang seramai 12 orang je.

Kakfar ingat lagi. Masa hari raya pertama, kitorang just berkumpul dan buat makan-makan  sesama kitorang 12 orang dan dengan cikgu-cikgu bahasa Perancis yang baik hati. Kebetulan raya puasa time tu dekat dengan krismas. So, kira macam sama-sama sambut raya masing-masinglah.

Tapi yelah, manalah meriah mana kan?😅 Mana ada ketupat rendang semua tu. Masa tu aku pandang ko. Ko pandang aku. Haha Sadis!

So, bila kawan Semy di Stuttgart (kalo tak silap) ajak beraya kat Germany, apa lagi makin panjanglah langkah kitorang 😁. Kitorang pun terima jemputan tu dan buat kitorang punya first international trip lepas 3 bulan sampai kat France.

Itulah pertama kali kitorang naik train malam. Boleh tahan cuak juga sebenarnya naik train malam kat europe ni! Sebab kitorang berdua je muslimah bertudung naik train malam2 tu. Huhuhu. Dahlah train malam ni memang lembab macam kura-kura sebab dia berhenti kat semua stesen. Pastu ada macam-macam jenis orang pulak yang naik. Paling tak tahan, kalau yang naik tu mabuk. Bau mulut dia.. ughhh!

Bila dah sampai Jerman, kakfar rasa peghak sungguh bila tengok ramai orang Malaysia kat sana. Haha. Dapat jumpa rendang pun punyelah excited kemain, padahal masa raya kat Malaysia kakfar bukan peminat rendang pun  Yang bertambah peghak lagi, snow sangatlah tebal masa kitorang sampai tu. Ada tempat, sampai tenggelam kaki kita bila berjalan! Yela.. Manalah tak peghak sebab kat tempat kitorang masa tu salji baru je nak start turun. Kitorang punya first time kan haha

rahsiavitaminibu.com

Anyway sejak dari tu, kakfar makin ligat berjalan. Pantang ada cuti sikit, pasti kakfar manfaatkan untuk pergi tengok tempat orang. Kakfar manfaatkan sepenuhnya faedah jadi student untuk dapat tiket murah.

Tak cukup pergi dengan kawan-kawan, kakfar ajak adik kakfar pulak datang untuk explore Europe sama-sama. Nak tahu macam mana perasaan mengembara jauh-jauh untuk kali pertama? Boleh baca pengalaman yang adik kakfar kongsikan di sini.  Tapi kena bertabahlah membacanya sebab karangannya memang panjang berjela berkilo2 meter 

Orang dok kata syoknya muda-muda dah dapat travel jauh-jauh.

Eh, bukan mudah tau! Dulu mana ada tiket flight atau pakej murah2 macam sekarang. Dan kitorang pun bukannya orang kaya. Tapi sebab nak travel punya pasal, kitorang memang berjimat cermat sampai pernah ikat perut.

Kenapa sampai macam tu sekali kami ketagih nak travel?

Sebab dengan mengembaralah kakfar rasa jiwa kita jadi makin kaya. Mata dan minda kita akan terbuka luas. Kita belajar untuk sesuaikan diri dengan budaya orang lain tanpa melupakan jati diri.

Kita akan belajar untuk atasi halangan. Kita belajar untuk survive! Kita belajar kenal orang yang travel dengan kita. Kita belajar kenal diri sendiri!

Mungkin akan kedengaran sedikit ironi, tapi asbab mengembaralah kakfar rasa makin cinta dengan negara sendiri! Orang sekarang ramai rasa nak migrate, tapi kakfar takde pulak rasa teringin 

Tak caya cakap kakfar? Cer korang try travel sekali 

Anyway, sekarang kakfar banyak slow down dah bab-bab travel ni sebab terikat dengan komitmen. But i’m still a traveler walaupun dekat2 aje. Dan kakfar rasa cukup seronok sebab minat ini kini dikongsi bersama adik2 kakfar dan juga downline2 di bawah   #CharmEmpire yang akan ke jepun tak lama lagi.

Ke destinasi manakah yang kakfar dan keluarga akan pergi pada tahun ini?

Jeng jeng jeng! Nanti kakfar story 

Love,

Fara Fadzil

 

 

@kakfar | SID 860722

012-3579599

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/nak-kenal-diri-sendiri-pergilah-mengembara/feed/ 0
Cara Dapatkan Vitamin Shaklee http://rahsiavitaminibu.com/cara-dapatkan-vitamin-shaklee/ http://rahsiavitaminibu.com/cara-dapatkan-vitamin-shaklee/#respond Fri, 09 Feb 2018 22:50:22 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1574 Nak cari suplemen semulajadi? Carilah Shaklee. Tak tahu cara dapatkan vitamin Shaklee? Ejen CHARM hanya setapak dari rumah saudara-saudari 😊

InsyaAllah, suatu hari nanti, kakfar akan mempunyai beribu-ribu ejen, leaders and masters di dalam dan luar negara di bawah empayar CHARM yang kakfar asaskan sendiri. Sampaikan kat mana-mana korang pergi, mesti ada susur galur CHARM ni. 😍😍

Sebut je kat ceruk mana, mesti ada ejen CHARM di situ. Sebut je CHARM, mesti orang ingat Shaklee. Bila orang tanya, sape punya organisasi CHARM ni? Jawapannya, kakfar lerr 😁😁 Hihi

CHARM umpama kakfar punya ‘middle name’. Orang ingat kakfar, mesti orang ingat CHARM. Orang ingat CHARM, mesti terbayang kakfar. Cewah!
CHARM Empire
Macam mana CHARM bole jadi femes sampai ada ramai sangat ejen ni?

Tentunya sebab CHARM mempunyai sistem perniagaan yang sangat sistematik. Ada proven success. Tu pasal siapa-siapa yang join CHARM Empire mesti akan berjaya. Student ke, suri rumah ke, ada sijil, takde sijil.. semua boleh jana income dengan kami.

Siapa-siapa yang masuk CHARM Empire, we are born to be Clever, Humble, Ambitious, Resourceful Millionnaire. Tu sebab kita sukses.

Jom meriahkan lagi CHARM Empire. Agar suatu hari nanti, sesiapa pun yang nak sdapatkan vitamin ataupun nak join bisnes Shaklee, ejen CHARM hanya setapak dari lokasi mereka.

Ingat Shaklee, ingat CHARM. Ingat CHARM, ingat kakfar ye 🤗

Nak sertai CHARM Empire? Roger www.wasap.my/+60123579599

 

Love,

Fara Fadzil

 

 

@kakfar | SID 860722

Founder of CHARM Empire

012-3579599

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/cara-dapatkan-vitamin-shaklee/feed/ 0
Inspirasi 2018 http://rahsiavitaminibu.com/inspirasi-2018/ http://rahsiavitaminibu.com/inspirasi-2018/#respond Fri, 09 Feb 2018 18:17:44 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1570 Dah 2 bulan berlalu. Ini inspirasi 2018 kakfar.

Berdebar-debar betul kakfar sejak masuk 2018 ni tau. Banyak sangat impian. Banyak sangat perancangan. Dan semuanya berkisar kepada 3 perkara penting ni – famili, karier & bisnes. Tahun 2018 adalah tahun kejayaan. Walau sibuk macam mana pun, kakfar kena cepat-cepat adapt dengan segala perubahan rutin yang baharu supaya tidak lagi ketinggalan.

Jadi, dari awal tahun ni lagi kakfar memang dah start buat overhaul. Servis mana2 yang perlu diservis. Ganti apa-apa yang dah tak boleh pakai. Baiki apa-apa yang dah rosak. Buat jadual baru. Dan macam-macam lagi.

inspirasi 2018

Apa yang dah berubah dalam hidup kakfar sejak 2018 ni? Apa plan kakfar untuk tahun ni?

Yang pertama, jadual harian keluarga. Dah lebih sebulan anak-anak kakfar mula sekolah di tahun baru ni. Yang sulung masuk darjah 1. Yang no 2 pergi tadika. Yang no 3 kat taska. Haa.. tiga tempat berlainan sekaligus. Jadual harian memang kena rombak dan berubah sepenuhnya. Masa awal-awal dulu memang kakfar kelam kabut tapi Alhamdulillah, sekarang dah makin terurus.

Yang kedua, di pejabat, masa depan syarikat untuk tahun 2018 dan tahun seterusnya masih penuh dengan ketidakpastian. So, memang semua orang sedang sibuk dan perlu kerja keras. Semua program kena lancar. Semua bid mesti menang! Dengan boss baru lagi yang nak disesuaikan, nak kirakan kakfar memang tak menang tangan. Tapi insyaAllah boleh je buat semua. Kita positif aje!

Yang ketiga dan sangat penting juga – my Shaklee business. Kakfar tengok ramai sangat di luar sana yang masih tak cukup perbelanjaan seharian. Kakfar nampak ramai sangat di luar sana yang terpaksa kuburkan impian sebab tak cukup duit. So, tahun ni, kakfar nekad. It’s time to bring #CharmEmpire to the next level. Kakfar nak lahirkan ramai lagi leaders dalam group kakfar ni.

Walaupun sibuk dengan kerja dan keluarga, insyaAllah tahun ni kakfar plan nak bantu at least 3 orang untuk dapat sales RM10k setiap bulan dengan bisnes Shaklee. Kalau boleh kakfar nak lahirkan 3 orang yang dapat jana pendapatan sampingan tetap 4 angka setiap bulan. Sekarang dah bulan kedua. Pencarian protege masih diteruskan. Dan insyaAllah akan terus dicari sampai bila-bila.

Ada tak yang berminat? Kalau ada, cepat-cepat roger kakfar ye supaya kita boleh naik ke puncak bersama-sama. Lagi cepat kita mula, lagi cepat kita akan sampai destinasi. Dengan income 4 angka tu macam-macam kita boleh buat tau! Kita boleh tunaikan macam-macam impian atau/dan boleh juga disimpan untuk bersedia menghadapi sebarang kemungkinan di masa depan. InsyaAllah, kakfar harap plan-plan kakfar ni akan jadi kenyataan.

Korang pula macam mana? Dah masuk bulan kedua ni, dah siap ke plan untuk 2018? Kalau belum, masih lagi belum terlewat untuk kita mulakannya. Kalau dah buat, cuba kongsi plan atau impian 2018 kita tu kat blog atau wall FB masing-masing. Jangan takut nak kongsi impian kita. Sebab bila kita kongsi, akan ada ramai orang yang mendoakan kita. Mana tahu, di kalangan mereka ada yang dimakbulkan doanya. Nanti bila sampai tahun depan, kan syok kalau -kita dapat tengok semula impian-impian kita yang dah menjadi nyata? 🙂

Jom buat. Agar kita boleh beri inspirasi sesama kita.

Love,

Fara Fadzil

 

 

@kakfar | SID: 860722

Founder of CHARM Empire

012-3579599

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/inspirasi-2018/feed/ 0
Jana Pendapatan Tanpa Limit Dengan CHARM Empire http://rahsiavitaminibu.com/jana-pendapatan-tanpa-limit-dengan-charm-empire/ http://rahsiavitaminibu.com/jana-pendapatan-tanpa-limit-dengan-charm-empire/#respond Tue, 05 Dec 2017 13:47:18 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1561 Tahun 2018 dijangka tahun yang lebih sukar. Jadi, kalau ada sesiapa nak jana pendapatan tanpa limit dengan CHARM Empire, kakfar memang sangat-sangat alukan.

Tak larat dah nak berjimat kan? Harga minyak dan barang semakin naik. Tapi, gaji kita tak naik sebanyak mana pun. Kan best kalau income kita, kita sendiri yang tentukan?

Dan satu-satunya cara untuk tentukan income kita sendiri adalah dengan melakukan bisnes. Tapi, bukan sebarang bisnes dapat menawarkan income tanpa limit dengan mudah tau.

Kakfar tak tahu bisnes lain, tapi kakfar tahu bahawa Shaklee menyediakan peluang untuk kita dapat income selari dengan apa yang kita usahakan. Atas sebab tu jugalah kakfar pilih bisnes Shaklee untuk jana pendapatan sampingan

dan alu-alukan rakyat Malaysia yang lain melakukan perkara yang sama.

Selama lebih 20 tahun Shaklee di Malaysia, Shaklee belum pernah tak bayar usaha pengedar-pengedarnya. Sekecil-kecil bonus 2 angka sehingga ke 6 angka, pengedar Shaklee sentiasa menerima pendapatan selari dengan keringat yang dicurahkan. Alhamdulillah.

Ramai orang ‘takut’ nak ada duit banyak2 tapi bagi kakfar ada duit cukup2 lebih mengerikan.  Bayangkan tiba-tiba kita atau orang yang kita sayang perlu belanja yang besar untuk rawatan kecemasan di hospital tapi tak ada duit yang cukup? Kan susah. Lagipun, bila kita ada duit cukup-cukup makan, kita akan menjadi orang yang biasa-biasa yang hanya berpuas hati dengan apa yang ada instead of menikmati apa yang kita impikan.

Tapi, ketahuilah.. masa depan kita terletak pada apa yang kita tentukan.

Jana pendapatan dengan shakleeKalau kita nak ada rumah sendiri, kita akan ada rumah sendiri kalau kita usahakan untuk mendapatkannya.  Kalau kita nak pergi melancong seluruh dunia, kita akan berusaha kumpul atau cari duit untuk realisasikan impian kita. Apa sahaja impian boleh dicapai dengan syarat berUSAHA.

Jadi, kalau korang seorang yang rajin berusaha, tak cepat putus asa, sentiasa bersemangat untuk mengubah nasib dan tak suka beralasan, koranglah calon CHARM leader yang kakfar nanti-nantikan.

InsyaAllah kakfar akan bantu dan guide korang untuk sama2 kita bina bisnes Shaklee ni hingga sampai ke tahap yang tertinggi.

Jangan malu, jangan segan. Hubungi kakfar di 012-3579599 untuk jana pendapatan tanpa limit dengan CHARM Empire ❤

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/jana-pendapatan-tanpa-limit-dengan-charm-empire/feed/ 0
Percutian Mewah ke Langkawi tajaan Shaklee http://rahsiavitaminibu.com/percutian-mewah-ke-langkawi-tajaan-shaklee/ http://rahsiavitaminibu.com/percutian-mewah-ke-langkawi-tajaan-shaklee/#comments Wed, 07 Dec 2016 01:02:46 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1536 Bulan lepas, geng-geng Shaklee yang layak dapat menikmati percutian mewah ke Langkawi tajaan Shaklee sepenuhnya. Macam jugak international trip ke Orlando dan Umrah, Langkawi ni pun salah satu reward yang Shaklee bagi pada pengedar2 yang excellent sepanjang tahun 2015/16.

Cuti-Cuti Langkawi 3 Hari 2 Malam

Walaupun diri sendiri tak pergi, tapi melalui beribu foto yang dikongsi, terpampar jelas keseronokan mereka bila percutian bertaraf 6 bintang itu ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee tanpa perlu mengeluarkan sesen pun. Memang berbaloi sangat mereka berpenat lelah sepanjang cycle 2015/16 kerana reward yang Shaklee sediakan memang TERBAIK!

Saya baru je pergi Langkawi tahun lepas bersama keluarga. Ingatkan takdelah nak rasa apa2 sangat bila tengok geng2 shaklee pergi Langkawi. Tapi, bila tengok layanan yang diorang dapat, hotel yang diorang tinggal, makanan mewah yang disediakan, tempat2 yang diorang pergi…and then, siap dapat duit poket untuk makan and shopping lagi…aishh mustahillah kalau saya tak rasa pape kan?😂

Nak tahu, sepanjang percutian selama 3 hari 2 malam ini mereka menginap di Westin Hotel. Sampai-sampai sahaja di situ, mereka disambut dengan paluan kompang. Amboihh.. VVIP betul.

Shaklee Rewards - Cuti-cuti Langkawi

Biliknya pun punyala mewah. Siap ada patio lagi. Tido atas katil yang dipanggil “heavenly bed”. Pergh.. memang heaven kot tido atas tu ye. Maklumlah harga sebuah katil pun dah RM13,000 😱😱. And then setiap kali balik bilik, mesti ada hadiah dari Shaklee tersedia. Tengok kat website hotel ni, cikai-cikai harga bilik paling murah di sini pun dah RM800+. Masa saya pergi dulu, ehehe..takdenya nak spend sampai banyak ni untuk hotel tempat tidur je.😅😅
Percutian ke Langkawi Tajaan Shakleeimg_1311

img_1313

Programnya pulak memang bestlaa. On the first day, sampai2 je free & easy. Shaklee bagi duit poket untuk pergi makan and shopping. Malamnya pulak ada Tropical Sunset Dinner. Amboii kerlassss nama dinner. Se-kerlasss makanan2 yang dihidangnya. Tak payah keluar duit lagi.😍😍

Percutian mewah ke Langkawi bersama Shaklee
Sunset dinner bersama Shaklee di Langkawi
Hari kedua, diorang penuh dengan aktiviti. Setengah hari buat Mangrove River Tour, setengah hari lagi pergi Langkawi Cable Car, Sky Bridge & 3D Art Museum. Saya hari tu sempat pergi Mangrove River Tour tu je… tapi tu pun tak dapat pergi semua pulau. Saya pergi 3-4 pulau je kot diorang pergi sampai 8 pulau tau. Time lunch Shaklee belanja makan seafood mewah penuh semeja, saya dulu makan seafood keluar duit sendirila. Pastu yang cable car, sky bridge and 3D art museum memang saya tak sempat nak pergi. So, bila tengok diorang pergi semua tu… opkoslaa saya ada sedikit rasa jaki. Uhuks ! 😭

Percutian Mewah ke Langkawi bersama Shakleeimg_1301img_1302img_1303
Kenapa saya citer nih semua ? Of courselah bukan sebab nak show off (saya bukan join trip ni pun), tapi sebagai satu cabaran untuk diri sendiri supaya dapat juga join trip Shaklee ni dan bagi orang lain inspirasi. Jomlah bina bisness Shaklee betul2, bukan setakat dapat bonus 4-5 angka tiap2 bulan tapi dapat pergi jalan2 serata dunia dengan layanan superb bertaraf 5-6 bintang. Takyah takut tinggal anak/family. Sebab kalau score giler2.. satu family Shaklee bagi pergi. Kalau harap kerja makan gaji je, hehe, takdenya boss nak reward gempak2 sampai macam ni nyer….. ke ada?

Bercuti dengan Shaklee bersama keluarga

Kalau takde, meh join saya grab FREE trip ni sama2. Tahun depan Shaklee nak bawak pergi Jepun/Umrah/naik Cruise pulak. Sape nak tiket FREE kena join cepat2. Hubungi 012-3579599 kalau berminat.

#tsunamishaklee #liveamazing #shakleeeffect #shakleetrip #shakleerewards

Till then, jom berangan naik cruise plak tahun depan 😉
Fara Fadzil

 

 

SID: 860722

012-3579599

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/percutian-mewah-ke-langkawi-tajaan-shaklee/feed/ 1
Vivix – The Super Power Antioxidant yang Semua Orang Perlukan http://rahsiavitaminibu.com/vivix-the-super-power-antioxidant-yang-semua-orang-perlukan/ http://rahsiavitaminibu.com/vivix-the-super-power-antioxidant-yang-semua-orang-perlukan/#respond Mon, 28 Nov 2016 01:57:17 +0000 http://rahsiavitaminibu.com/?p=1525 Morning! 🌞💐

This is my favourite supplement. Apa lagi kalau bukan Vivix, the super power antioxidant yang semua orang perlukan. Pagi-pagi, sebelum pergi kerja mesti saya ambil satu sudu kecil tonik anggur ni dulu.

Fuhhh.. memang sedaps sangat tau, i tell u.. 😋😋

Rasa masam2 anggur giteww ❤🍇


Vivix antioksidan terbaik

Khasiat Vivix

Khasiatnya?

1001 khasiat boleh kita dapat daripada tonik ni. Super power antioksidan katakann.. 😍😍

Dia boleh bantu kuatkan pertahanan sel, boleh tingkatkan tenaga sel, boleh bantu baiki sel2 yang rosak, boleh bantu optimimumkan keupayaan sel dan macam2 lagilah..

Khasiat Vivix

So, bila sel kita kuat, cekap, bertenaga, power… takdelah kita senang nak jatuh sakit. Badan bertenaga. Kulit pun jadi cantik. Orang yang sakit pun kalau amik tonik ni, insyaAllah akan lebih bertenaga dan cepat sihat.

Sebab tu tak kira orang yang masih sihat atau yang ada menghidap penyakit kronik selalu jadikan Vivix ni sebagai kawan baik. Ia adalah satu ikhtiar untuk sihat daripada pelbagai jenis penyakit seperti gout, stroke, kanser, diabetes,  jantung, sakit sendi, mata, buah pinggang, sakit saraf dan darah tinggi. Kandungan antioksidannya tinggi menjadikannya satu supplemen anti penuaan yang paling berkesan di abad ini.

Kebaikan

Bahan Utama Vivix

How can Vivix be so powerful? Bagaimana tonik anggur ni boleh jadi satu antioksidan yang sangat berkuasa? Tak lain tak bukan, kekuatan Vivix terletak pada 4 bahan utama yang terkandung dalam tonik ini:


Bahan Utama Vivix

1) Anggur Muscadine

Anggur muscadine adalah anggur liar yang sangat istimewa. Ia mempunyai sumber terbaik antioksida dan anti radang dan mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti baik untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah, melambatkan proses penuaan, mencegah kanser serta sebagai anti-virus dan anti bakteria.

Korang tau tak harga untuk sebiji anggur ni RM100 .. Bukan sekilo ok tapi SEBIJI.. Sekali ngap je pun dah abes. So, baik amik Vivix.

2) Purple Carrot

Purple carrot atau lobak ungu ini mempunyai sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical. Ia juga mengandungi anthocyanins (antioksidan mustajab) yang bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung,. Asid klorogenik yang terkandung di dalamnya bertanggungjawab mengurangkan risiko diabetes.

Dalam kajian yang dibuat oleh Universiti Queensland, jus purple carrot didapati berkesan untuk merendahkan tekanan darah, menstabilkan bacaan gula dalam darah pesakit kencing manis dan juga boleh membantu penyakit hati dan jantung. Jarangkan tengok lobak ungu ni.

3) European Elderberry

Kajian di Austria University of Graz mendapati bahawa elderberry ekstrak mengurangkan pengoksidaan lipoprotein berketumpatan rendah (LDL) kolesterol. Pengoksidaan kolesterol LDL yang terbabit dalam atherogenesis , sekali gus menyumbang kepada penyakit kardiovaskular.

Selain menurunkan kadar kolesterol, European Elderberry juga mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi dan sangat bermanfaat untuk melawan jangkitan virus dan bakteria. Ia boleh membantu mencegah kanser, meningkatkan sistem imun, mengawal diabetes serta meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

4) Japenese Knotweed

Keaslian resveretrol dalam vivix shaklee adalah sebanyak 98% yang diekstrak dari Japanese Knot Weed (Polyganum Cuspidatum). 6 kali ganda dari resveretrol tau. Ia digunakan untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

So, boleh nampakkan? Bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan Vivix ni bukan yang sembarangan. Semuanya ekslusif dan melalui proses kajian yang sangat teliti. Sangat sukar nak jumpa dekat pasaraya kita kat Malaysia ni. Nak buat pun, bukannya main blend macam tu je tau.. Banyak ujian keselamatan dan keberkesanan yang dilakukan. Kalau tak takdelah keluar 5 patents hanya untuk Vivix ni sahaja. Hebat kan? Kita tak boleh jumpa khasiat anggur muscadine dalam produk lain misalnya, sebab ia adalah hak ekslusif Shaklee sahaja.

Jadi, kalau nak dapatkan khasiat antioxidant yang super power, jalan yang paling senang dan jimat masa dan tenaga adalah dengan mendapatkan sebotol VIVIX. Yang paling saya suka sekali, tonik ni tak payah ambil banyak-banyak pun. Hanya perlu ambil satu sudu kecil sahaja sehari untuk dapat segala khasiat resveratrol yang sangat baik untuk badan kita.

Kena cuba, baru uols tahu betapa bestnya tonik ni cenggini 👍🏼👍🏼👍🏼 haa… 😆

Siapa lagi pernah guna atau memang amalkannya? Cer citer pengalaman korang kat komen..

Yang belum lagi, kalau teruja nak cuba, meh dapatkannya dengan menghubungi 012-3579599 atau beli secara online di sini.

http://bit.ly/2gwvb6h

http://bit.ly/2gwvb6h

http://bit.ly/2gwvb6h

Till then,

Fara Fadzil

 

 

SID: 860722

#shakleeulukelang

]]>
http://rahsiavitaminibu.com/vivix-the-super-power-antioxidant-yang-semua-orang-perlukan/feed/ 0