Nak order? Hubungi 012-3579599

Kurus Tak Semestinya Sihat. Ini turning point saya amalkan vitamin

Gemuk selalu dikaitkan dengan tak sihat. Tapi, tahu tak, kurus pun tak semestinya sihat tau! Kisah di bawah adalah turning point bila kakfar mula mengamalkan vitamin.

Ini kakfar, 10 tahun dulu. Kuruih kering, hitam legam, kulit kusam. Nampak cergas lari-lari kejar bas, kejar train, tapi sebenarnya lutut goyang sebab pernah retak. Buku lali pun pernah kena fisio sebab urat putus 😂

Kakfar jenis makan banyak dari dulu sampai sekarang. Tapi makan ikut dan. Makan jelah apa yang sempat. Biasanya cereal bar, muesli, susu, pasta, buah, coklat, kebab, kopi dan tentunya roti. Nasi? Sekali sehari je time dinner sebab masak sendiri.

Bila dah kerja, dah kawen, dah mengandung kakfar makan macam kebanyakan orang Malaysia makan. Waktu makan, kakfar makan. Bukan waktu makan pun kakfar makan 😬

Sampailah bila dah bersalin dan menyusukan anak pertama, ya robbi, kakfar sorang je gemuk lebih. Anak kurus kering 😭

Kakfar jadi stress sangat masa dia kuning dalam pantang sebab JM tak bagi kakfar makan macam-macam tapi dia suruh kakfar menyusukan dengan kerap.

Kakfar rasa lembik takde tenaga dan susu pun macam tak nak keluar je. Yelah, badan sendiri pun tak baper ada zat, macam mana nak bagi zat kat anak pula?

So, kakfar baca, baca, baca kat google sampai kakfar jumpa orang jual set vitamin untuk menyusu. Dalam set tu ada 3 jenis vitamin asas untuk badan dan satu jenis milkbooster.

Kakfar pun beli.

Eh, macam syok pula. Badan rasa cergas. Muka naik seri. Susu jadi banyak. Baby pun naik berat.

Bila habis je vitamin, kakfar beli lagi. Dah habis, beli. Habis je beli. Walaupun baby dah tak menyusu, tetap kakfar beli. Masuk anak kedua dan sekarang menyusu semula untuk anak ketiga, tetap kakfar amalkan setiap hari dan beli bila dah habis.

Kiranya, dah dekat 7 tahun la jugak kakfar amik vitamin ni. Semuanya bermula semasa kakfar menyusukan anak pertama.

Kakfar sedar, badan kakfar dulu sangat2 tak cukup zat. Kakfar sedar, kakfar tak mampu nak makan sebanyak yang badan perlukan untuk dapatkan semua zat tu.

So, tu sebab kakfar amalkan vitamin. Bukan hanya sebab kakfar menyusu lagi. Tapi juga sebab kakfar nak sihat, nak bertenaga. Sebab kakfar nak pakai badan ni lama.

Korang macam mana? Ada amalkan vitamin?

Love,

Fara Fadzil

 

@kakfar | SID 860722

Pengamal dan pengedar vitamin semulajadi

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

August 2018
M T W T F S S
« Jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency