Nak order? Hubungi 012-3579599

Tips Untuk Capai Target Dalam Hidup

Kita hidup mesti ada target. Barulah kita jadi orang yang sentiasa progresif dan berjaya. Jadi , kali ni kakfar nak share tips untuk capai target dalam hidup.

Senang je. Caranya adalah:

👉🏻 Letakkan target dan impian kita dalam VISION BOARD (VB)

Maksudnya, kita cari dan tampalkan gambar-gambar yang berkaitan dengan impian kita dalam satu kertas besar dan letakkan ia di tempat yang selalu kita lihat.

Contoh, wallpaper handphone atau laptop, peti ais, dinding bilik dan lain-lain.

Bila kita buat camtu, kita akan selalu diingatkan dengan impian kita dan secara tak langsung, otak kita akan bagi signal dan ‘mengarahkan’ kita untuk berusaha demi mencapai target kita tu.

So, takdelah hari ni cakap, “Tahun ni aku nak turun berat sampai 50kg”, tapi tiap kali buka peti ais kita p amik aiskrim 😂. Camne nak jadi kalau berterusan camtukan? Tapi, kalau kita ada letak kat VB tu kat peti ais, haa.. masa tu, nak buka peti ais pun mungkin rasa bersalah. Betul betul?

Jangan underestimate tau kuasa VB ni. Kalau kita buat betul2, kita memang boleh dapat apa yang kita impikan.

Dulu kakfar pernah letak nak pergi Mekah dalam VB, Alhamdulillah tahun lepas dah dapat pergi satu family. Pernah letak nak beli MPV, Alhamdulillah sekarang itulah kenderaan kami. Pernah letak nak buat bilik anak-anak sendiri, Alhamdulillah sebelum bersalin anak ketiga hari tu dapat buat.

VB tu kakfar letak as wallpaper dalam handphone lama. Gambar asalnya tak jumpa haha. Tapi, uols bolehla kot nampak sipi-sipi wallpaper kakfar dalam testimoni kat bawah ni. Hihi. Kalau kakfar jumpa semula, nanti kakfar share kat komen ye.

tips capai targetSo, insyaAllah apa saja kita letak dalam VB, kita boleh dapat. Cepat lambat itu rezeki Allah nak bagi. But at least, kita terus berusaha untuk mencapainya dan bukan lupakannya begitu saja.

Jadi, untuk setiap target kita dalam hidup, jangan lupa visualisasikannya setiap hari. Buatlah VB.

Sape dah ada VB? Meh share kat komen, kita aminkan sama2 😊. Yang belum, jangan lupa buat ye. Semoga semua target dan impian dalam hidup kita menjadi realiti.

Love,

Fara Fadzil

 

 

@kakfar | SID 860722

Target jadi Master Coordinator Shaklee

www.wasap.my/+60123579599

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

June 2018
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Social Media Integration by Acurax Wordpress Developers