Nak order? Hubungi 012-3579599

Kepentingan Asid Lemak Omega-3 Buat Ibu dan Anak

Ada banyak kepentingan asid lemak omega-3 buat ibu dan anak yang semua orang perlu tahu. Dulu, sebelum saya mengandung anak pertama, saya pun langsung tak tahu pasal nutrisi bernama asid lemak omega-3 ni. Tahu-tahu bila kandungan dah masuk 5 bulan, kawan-kawan ofis tanya, tak amik minyak ikan ke?

Masa tu saya check up kat KK je..apa yang JM bagi, itulah yang saya makan. Diorang takde pulak bagi minyak ikan masa tu, so saya pun takdelah amalkan. Sampailah pergi check up kat klinik swasta untuk buat detail scan, barulah doktor prescribed kan sekali dengan minyak ikan atau asid lemak omega-3 ini.

Berbeza pula dengan anak kedua. Sejak #menyusu anak pertama dengan #setmenyusushaklee, saya dah semakin faham kepentingan nutrisi termasuklah asid lemak #omega3 ni.

Jadi, dari mula #preconception, dalam tempoh #pregnancy, dan #breastfeeding sampailah anak kedua saya dah jadi kanak-kanak berumur 3 tahun sekarang ni, #vitaminshaklee sentiasa ‘menemani’ my #shakleebaby terutamanya #omegaguard atau minyak ikan Shaklee ini.

kepentingan asid lemak omega-3 buat ibu dan anak

Semasa #hamil,  saya mengamalkan omega guard supaya khasiat asid lemak omega-3 yang terkandung di dalamnya disalurkan melalui placenta bagi membantu perkembangan otak dan mata janin.

kepentingan asid lemak omega-3 semasa mengandung

Selain tu, ia juga bagi membantu mengawal kenaikan berat badan sepanjang kehamilan. Masa buka buku merah, berat saya adalah 55kg. Alhamdulillah lepas 9 bulan, berat saya naik dlm 13kg sahaja.

Masa #berpantang, saya teruskan juga pengambilan #minyakikan ni. Tak sangka, cepat betul #pecahlemak sampaikan bila dah abes 2 bulan cuti bersalin, 10kg berat terus hilang dan tinggal 3kg je lagi lemak degil yang kena disingkirkan.

My baby terus dapat khasiat #DHA dan #EPA yang terkandung dalam minyak ikan ini melalui #penyusuansusuibu, saya boleh nampak kesannya apabila dia lebih cepat pandai melakukan ‘eye-contact’. Alhamdulillah, terbukti memang minyak ikan ni membantu otak dan matanya untuk berkembang dengan baik.

Bila dah berusia setahun, sekali sekala, saya menggaulkan minyak ikan ini di dalam bubur atau campurkannya ke dalam susu. Terutama bila dia batuk berkahak, saya akan pastikan dia mendapatkan asid lemak omega-3 ni untuk mengelakkan keradangan yang berlanjutan di dalam saluran pernafasan. Maklumlah, bila batuk berkahak, budak kecik ni mana pandai nak keluarkan kahak sendiri. Dan Alhamdulillah, selalunya lepas sahaja dia makan omega-3, dia akan batuk sehingga mengeluarkan lendir yang tersekat sebelum itu.
kepentingan minyak ikan untuk kanak-kanak
Dan sekarang, tak payah disuruh-suruh lagi. Dia sendiri dah pandai mintak nak makan vitamin #omega. Baru 3 tahun tapi mulut punya banyak pandai menjawab. Semuanya ‘salah’ OMEGA! 😅

Anak-anak kunyah omega guard macam makan gula-gula sahaja 🙂

#tsunamishaklee #shakleeeffect #liveamazing #cintaturbo33#shakleeulukelang

Nak dapatkan Omega Guard untuk diri sendiri ataupun anak anda?

Hubungi 012-3579599 ya!

Fara Fadzil

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

July 2017
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Plugin for Social Media by Acurax Wordpress Design Studio