Nak order? Hubungi 012-3579599

Bisnes Shaklee: Untungnya Jadi Warga Rich Family!

Saya takkan jemu-jemu untuk bersyukur dan rasa bertuah sebab terjebak dalam bisnes Shaklee dengan group bisnes Rich Family. Sungguh! Terutama sekali semenjak dua menjak ni, banyak pula saya menerima message dari ahli Shaklee yang lain tapi bukan dari susur galur saya atau ‘adik beradik’ Rich Family yang saya kenal yang meminta untuk di-coaching. Maaf ye! Saya memang kasihan dengan anda tapi saya tidak boleh melakukannya. Saya hanya mampu menasihatkan anda untuk mencari ‘ibu’, ‘nenek’Β  atau sesiapa saja upline anda dari susur galur ‘keluarga’ (baca: group) Shaklee anda supaya dia memberi tunjuk ajar kepada anda tentang cara untuk berbisnes dalam Shaklee ni. Saya yakin tentu mereka berbesar hati untuk mengajar anda sehingga berjaya dalam bisnes ini. Atau sekiranya anda tetap mahu bersama saya, tunggulah setahun ID anda tidak aktif, barulah nanti kita sembang-sembang ye.. πŸ™‚

Anyway, back to MAIN STORY..

KENAPA UNTUNG JADI WARGA RICH FAMILY?

Jawapannya mudah. Tadi saya dah citer betapa kesiannya mereka yang dah join Shaklee untuk berbisnes ni terkial-kial nak memulakan bisnes sebab upline mereka tidak mengambil berat tentang mereka. Jadi, saya sangat-sangat bersyukur kerana telah memilih group Shaklee yang betul iaitu Rich Family sejak kali pertama saya membuat keputusan untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee. Ini kerana semua uplines saya memang commited dalam memberi tunjuk ajar – tak kiralah upline saya ke..atau upline upline saya ke..atau upline upline upline saya ke..danΒ  seterusnya – mereka SEMUANYA bersungguh-sungguh membantu untuk saya berjaya dalam bisnes Shaklee ini seperti mereka yang semuanya dah pun bergelar Master dan Presidential Masters. Yang dah capai bonus 5-6 angka setiap bulan!! Ke mana lagi tumpah kuah kalau tak ke nasi kan? So, biiznillah (dengan izin Allah)…saya juga akan menjadi seperti mereka dan sedia memberi tunjuk ajar untuk membawa semua anak-anak downlines saya dalam group MIRACLE menuju ke puncak kejayaan untuk berdiri bersama-sama mereka. Biiznilllah..Doakan saya ye!

Untungnya jadi warga Rich Family ni, tak perlu pun nak keluar malam2 untuk hadiri kelas buat bisnes. Semua maklumat dan tunjuk ajar untuk berjaya dalam bisnes Shaklee ni dibuat melalui group FB atau whatsapp. Sesuai sangatlah dengan saya yang masih jadi FTWM (full time working mother) ni. Dan kadang-kala, kalau kelas dibuat di luar pun tak perlu tinggalkan suami dan anak2. Malah digalakkan lagi untuk membawa mereka bersama-sama.

Contoh yang terdekat, semasa bulan Ramadhan yang lalu. Kami diajar tentang blog copywriting di Bangi.

bisnes shaklee, rich family

Masimg-masing khusyuk dengar explaination cikgu!


bisnes shaklee, rich family

Full House!


bisnes shaklee, rich family

Kelas yang very children-friendly! Suami yang hanya datang teman bole duk belakang jaga anak or main game! Hihihi

Kalau nak ambil kelas personal kat luar tu, mahu cecah ratus2 ribu2. Tapi, dengan group Rich Family kami hanya bayar RM20/satu family je!Β  Saya ulang. Satu family. ThatΒ  means RM20 tu untuk saya, suami saya dan anak-anak. Itupun digunakan untuk catering makan berbuka bersama-sama selepas kelas. Nasi arab lagi. Kos tempat belajar, tenaga pengajar..etc etc..tak payah bayar ke? Err..saya rasa semuanya dah termasuk dalam RM20 tulah kot. Murah… ke murah? So, itulah sebabnya saya rasa beruntung sangat2 jadi warga Rich Family ni. Kalau group lain? Wallahualam… saya tidak berada di dalam group itu untuk menceritakannya.

bisnes shaklee, rich family

Bersama tenaga pengajar dan sebahagian warga Rich Family selepas majlis berbuka


bisnes shaklee, rich family

With my two Miracle proteges – Mien and Mel πŸ™‚

Tapi, sebenarnya bukan soal murah tak murah sangat. Yang penting sekali bagi saya adalah ILMU yang saya dapat untuk berjaya dalam bisnes Shaklee ni. Upline saya dah sediakan macam-macam. Jadi, bergantung kepada saya untuk memanfaatkannya. Uplines saya adalah SIFUs yang sangat saya hormati. Macam cikgu. Cikgu hanya mengajar. Bergantung kepada murid untuk belajar sampai berjaya ataupun tak. Nak berjaya kenalah buat ‘kerja rumah’ yang cikgu bagi. Hihihihi.

Kalau ada sesiapa yang nak buat bisnes Shaklee sampai berjaya, mehla join saya dalam group MIRACLE untuk sama-sama jadi warga Rich Family. Bukan dengan saya saja anda boleh dapat tunjuk ajar, tapi dengan semua upline2 saya kerana kita dari satu keluarga yang sama. Nak tahu lebih lanjut pasal kelebihan jadi ahli? Boleh klik sini, Untuk pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya di 012-3579599 or rahsiavitaminibu@gmail.com ye!

Jom Shaklee! πŸ˜‰

4 Comments
  1. Untungkan kenal biz Shaklee ni
    Ilmu dapat
    Ukhuwah dapat
    Upgrade diri pun dapat

    Pendek kata mcm2 lah yg istimewa dpt dgn biz Shaklee ni..

  2. Wahh bestnya jadi ahli RichFamily kan..
    Hehe..

    Saya doakan fara berjaya lead group Miracle menjadi satu group terbaik dari susur galur RichFamily. Insya allah

  3. Betul!!! u too a good leader fara…neni dgn mami mmg x penah jemu support kitorg..huhuhu..proud to be a Miracle and RichFamily member!

  4. biz shaklee mmg best!! plg best, leader2 terutama mami selalu ingatkan tentang amalan rohani..mmg terbaik!! kita kena kaya dunia, kaya akhirat πŸ™‚

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

July 2017
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Social Network Integration by Acurax Social Media Branding Company