Nak order? Hubungi 012-3579599

Translator – Interpreter French – English – French @ MIHAS 2015

Bonjour!

Il y a trois jours, j’ai été invitée par ITBM pour être l’une des interpréteurs Français – Anglais – Français à l’occasion de MIHAS 2015 qui s’est déroulé à MATRADE Kuala Lumpur. C’est presque toute l’année que je participe à cet évènement depuis que je suis rentrée en Malaisie après avoir passée huit ans en France pour finir mes études en fin août 2008.

Ok, enough typing in french.. 😀 susah jugak nak taip ayat french bila keyboard laptop ni bukan keyboard AZERTY. So, let’s stick to Malay-English language only!

So, actually I was telling that last 3 days I joined event MIHAS at MATRADE as language interpreter French – English – French. At this event, there were foreign buyers from all over the world who came and looked for a business matching with the local suppliers. Ada yang dari negara-negara francophone like France, Algeria, Africa (like Senegal etc), yang dari negara-negara Arab, Jepun, Russia, China, dan macam-macam lagilah. Dan para peniaga asing ni tak semuanya boleh berbahasa Inggeris. Jadi, itulah role kami sebagai interpreter untuk membantu mereka ini berurusan dengan para peniaga dari Malaysia.

Syok tau sekali sekala join event macam ni. Keluar dari rutin harian sebagai seorang engineer. (Walaupun kerja berlambak dekat ofis, I need to have a break!). And then, dapat opportunity ber-networking. Even among french interpreters sendiri ramai yang saya tak kenal, walaupun ada 2 3 orang muka yang sama datang event ni. This time around, ITBM banyak hire batch juniors. Fresh lagi. Baru balik dari France. Cakap berabuk lgi n vocab pun tak berkarat lagi :D. And ada jugak my super duper senior – yang memang tak pernah jumpa pun sebelum ni. They were in France when I was not even there yet – dalam tahun 90an gitu. Nak tahu lama tak lama diorang ni, one of them is my french teacher at UITM before I flew to France in the year 2000. Hihihi.

mihas 1IMG_5415

And not only them. Masa nilah juga bole bernetworking dengan interpreters bahasa lain, dengan orang-orang kat MATRADE, or orang-orang ITBM sekali. Bila pergi event-event macam ni…haaa..baru terasa, ramainya umat manusia kat Malaysia ni. So, to my anak2 Miracle, jangan sesekali ingat pasaran Shaklee dah tepu sebab semua orang keliling uols buat Shaklee. You have to step outside. Ramai lagi orang kat Malaysia ni yang sakit yang perlu kita bantu. Ramai lagi orang kat Malaysia ni yang memerlukan pendapatan untuk sara hidup seharian. So, go find them! Help others to help others. 🙂

So, that’s all a quick update on this barakah Friday 🙂

Salam Jumaat semua!

Love,

Fara Fadzil

 

 

Founder of Miracle Family Group

Pengedar Shaklee Terlaris Kuala Lumpur

012-3579599

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

November 2017
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Plugin for Social Media by Acurax Wordpress Design Studio