Nak order? Hubungi 012-3579599

Tips memilih kolagen yang terbaik

Saya sangat teruja bila Shaklee mewar-warkan item promosi pada bulan Oktober 2013 ini adalah Shaklee Collagen Powder. Dari tahun lepas, bila Shaklee buat promosi Collagen Powder saya dah teringin nak minum dan cuba. Tapi, masa tu saya tengah mengandung anak yang kedua, so impian dilupakan begitu sahaja..alaa..lagipun tengah jadik mak buyung memang semua kulit pun tengah menegang je kan? Hehehe. So, bila bulan ni Shaklee menawarkan lagi promosi yang sama untuk tahun ini, memang saya tak nak lepaskan. Sebab bagi saya, kolagen Shaklee ini merupakan kolagen yang terbaik yang mesti saya cuba! Lagipun, anak dah masuk 3 bulan..jadi memang cun sangatlah timing untuk try collagen ni. Baby dah keluar..so itโ€™s really a perfect time untuk tegangkan balik kulit-kulit yang dah overstretched dan kusam selepas bersalin aritu.

Anda pun sedang mencari kolagen? Awas ye..kat pasaran sekarang ni ada macam-macam jenis kolagen yang dijual. Pastikan anda buat pilihan yang terbaik tau! Meh saya share kat sini tips-tips untuk memilih kolagen yang terbaik:

1. Pilihlah kolagen yang dalam bentuk makanan/minuman daripada mengambil suntikan kolagen bagi memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan kolagen tersebut ke dalam tubuh badan,
2. Pilih saiz/berat kolagen yang sekurang-kurangnya 1000 Dalton dah ke bawah. Lebih halus lebih baik sebab kolagen yang bersaiz microfine adalah kolagen yang paling mudah diserap oleh sel. Jadi, setiap kolagen yang diambil akan diserap sehingga 100% dan memberikan kita kesan yang lebih cepat.
3. Pastikan kolagen yang dipilih mempunyai elemen pelembap yang unggul yang boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.
4. Pastikan kolagen itu juga mempunyai agen antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan,
5. Pilihlah kolagen yang mempunyai sumber vitamin B-Complex bagi menggalakkan sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.
6. Kolagen juga memainkan peranan dalam penjagaan kesihatan sendi kita. Jadi, kehadiran glukosamin dalam kolagen adalah satu bonus untuk mendapat sendi yang sihat selain mengekalkan awet muda.
7. Pastikan juga kolagen tersebut mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hialuronik yang berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin bagi memberi kesan kulit yang lebih tegang kepada kita.
8. Dan yang PALING PENTING, pastikanlah kolagen yang kita pilih itu tidak bertoksik sebab yang kita mahu adalah MAGIK untuk kulit dan diri kita, bukan TOKSIK!

shaklee collagen terbaik

Alhamdulillah..saya dah menemui kolagen terbaik idaman saya dengan Shaklee Collagen Powder. Ramuan khas yang membentuk kolagen dalam Shaklee Collagen Powder ini sememangnya memenuhi semua kriteria di atas. Sebelum ni kalau nak cantikkan kulit, saya hanya guna vitamin E, vitamin C dan ESP saja. So, sekarang ni dah tambah satu lagi pilihan bila dah ada collagen powder ni.

Anda bagaimana ? Dah jumpa kolagen terbaik untuk anda ? Kalau belum, hubungi farafadzil@gmail.com atau sms/whatsapp 012-357 9599. Ada sesuatu yang istimewa menanti anda!

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah dari sebarang penyakit.

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

August 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency