Nak order? Hubungi 012-3579599

Tak Makan Vitamin Yang Doktor Bagi Semasa Hamil..Boleh Ke???

Setiap wanita yang telah disahkan hamil oleh doktor atau pakar kesihatan, pasti akan dibekalkan dengan vitamin dan supplement kerana mereka memerlukan zat yang lebih berbanding wanita biasa bagi memastikan kesihatan diri dan anak di dalam kandungan. Tapi, kalau tak nak makan vitamin yang doktor bagi tu, boleh ke? Jawapannya, boleh aje…DENGAN SYARAT ibu hamil tersebut yakin yang dia boleh mendapat nutrien yang cukup dari pemakanannya setiap hari.

Jadi, apa vitamin dan mineral yang diperlukan oleh ibu hamil?

Para doktor dan pakar kesihatan mengesyorkan semua ibu yang mengandung mengambil vitamin dan mineral yang tersenarai di bawah bagi menampung keperluan nutrisi ibu dan anak sepanjang kehamilan:

  1. Asid Folik – penting bagi pembentukan saraf tunjang yang baik bagi bayi bagi mengelakkan bayi daripada mengalami spina bifida.
  2. Zat Besi (Iron) – penting untuk pembentukan sel darah merah. Ibu hamil perlu menghasilkan sel darah merah yang lebih banyak untuk disalurkan kepada bayi di dalam kandungan.
  3. Vitamin C – penting dalam membantu penyerapan zat besi dan nutrien-nutrien lain. Mengelakkan ibu hamil dari mudah diserang penyakit.
  4. Kalsium – penting bagi pembentukan tulang bayi, mengelakkan ibu hamil dari sakit2 belakang atau pinggang semasa mengandung.
  5. DHA – Otak bayi akan semakin berkembang bermula dari trimester kedua kehamilan. DHA yang mencukupi membantu perkembangan otak bayi yang baik.

Jadi, kalau tak nak makan vitamin yang doktor bagi, ibu-ibu hamil mestilah mengambil makanan yang kaya dengan zat-zat di atas. Ini termasuklah minum susu 4 gelas sehari untuk mendapat 1000mg calcium, 7 1/2 biji oren setiap hari untuk bekalan vitamin c yang paling minima diperlukan oleh badan, daging merah, bayam, protein dan sebagainya untuk mendapat asid folik dan zat besi yang mencukupi yang diperlukan oleh ibu dan bayi.

Huhuhu..banyaknyerlah kan? Dengan mabuk loya masa mengandung lagi, boleh ke nak telan banyak2 tu? Macam tak boleh je…macam tak lalu jee..kan? kan?

Psttt!!Nak tahu satu rahsia? Saya pun sebenarnya tak makan vitamin yang doktor bagi semasa saya hamil anak yang kedua. Dan saya juga tak makan semua makanan tu banyak2. Bukan tak makan langsung..tapi saya akui kuantiti yang saya ambil setiap hari tak memenuhi langsung keperluan yang sepatutnya seorang ibu hamil dapat. Walau bagaimanapun, Alhamdulillah.. saya dapat melalui pengalaman mengandung anak yang kedua dengan sihat dan cergas. Dan bayi yang dikandung juga sihat. Rahsianya?? Mesti korang dah dapat teka..Tentulah kerana saya telah mengambil Set Hamil Shaklee!

Set Hamil Shaklee

Set Hamil Shaklee boleh dibahagikan kepada dua iaitu Set Hamil Shaklee Trimester I dan Set Hamil Shaklee Trimester II & III.

Untuk Set Hamil Shaklee Trimester I, supplement yang terkandung dalam set ini adalah:

  1. B-Complex – untuk bekalan asid folik sepanjang kehamilan, energy booster dan anti-stress.
  2. Vitalea Iron Formula – multivitamin dan multi mineral yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral termasuk zat besi bagi pembentukan sel darah merah dan juga asid folik.
  3. Sustained Release Vita-C Plus – sebagai antioksidan menghalang serangan penyakit dan membantu penyerapan vitamin lain.
  4. OsteMatrix – membekalkan kalsium keperluan tulang dan magnesium bagi mengelakkan sembelit semasa mengandung.

Manakala, untuk Set Hamil Shaklee Trimester II & III, supplement yang terkandung di dalam set ini adalah sama seperti Set Hamil Shakee I dan ditambah dengan:

set hamil shaklee, set ibu mengandung, vitamin ibu hamil, vitamin ibu mengandung

5. Omega Guard –  yang merupakan asid lemak Omega – 3 yang mengandungi DHA untuk perkembangan otak bayi yang sihat. Selain itu, Omega Guard juga dapat membantu mengawal tekanan darah tinggi bagi ibu-ibu mengandung yang menghidapinya.

Testimoni Set Hamil Shaklee

Ini pengalaman saya sendiri…

Semasa hamil anak kedua, saya menggunakan sepenuhnya Set Hamil Shaklee ini dan tidak lagi mengambil vitamin yang diberi oleh doktor. Saya lebih suka menggunakan Set Hamil Shaklee kerana ia semulajadi, selamat dan berkesan. Ia juga mudah ditelan kerana kapsulnya yang tidak terlalu besar dan tidak meloyakan.

Alhamdulillah.. dengan izin Allah, saya tidak mengalami simtom2 kekurangan darah sepertimana mengandung anak yang pertama dahulu. Saya juga sangat jarang mengalami kekejangan otot atau sakit-sakit sendi dan tulang. Kalau tak, memang boleh dikatakan setiap malam juga saya mengejutkan suami untuk membetulkan kaki yang cramp. Huhuhu..

Selain vitamin dalam set hamil ini, saya juga mengamalkan ESP sebagai sumber protein bagi membantu tumbesaran bayi dalam kandungan selain untuk mencantikkan kulit. Maklum sajalah, ketika mengandung kulit mudah menjadi kusam dan tidak berseri. Namun syukurrr Alhamdulillah..dengan pengambilan ESP yang konsisten, saya bertuah kerana tidak mendapat “stretchmarks” semasa hamil. Kerja-kerja seharian juga dapat dilaksanakan seperti biasa malah beberapa jam sebelum kelahiran saya masih sempat ke shopping mall untuk menyediakan sambutan Syawal. Proses kelahiran juga berjalan dengan lancar dan tidak begitu memenatkan. Anak kedua saya lahir dengan sihat dan selamat dan hari ini dia mencecah usia 4 bulan dengan perkembangan yang cukup memberangsangkan. Syukurrrr…

set hamil shaklee, set ibu mengandung, vitamin ibu hamil, vitamin ibu mengandung

Itu kisah saya…

Ada yang lebih hebat lagi! Ibu dalam video ini berjaya mendaki Candi Borobudur yang tinggi semasa usia kandungannya sudah mencecah 7 bulan! Amazing, kan? Saksikan sendiri pengalaman yang diceritakannya dalam video ini…

Jadi, jika anda mendapati vitamin yang diberi oleh doktor meloyakan, terlalu besar untuk ditelan atau kurang berkesan (misalnya anda masih mengalami low hb walaupun telah mengambil iron pills), apa kata anda cuba pula Set Hamil Shaklee ini. Supplement nya yang semulajadi menjadikan ia mudah diserap oleh badan dan lebih cepat memberi kesan. Hubungi rahsiavitaminibu[at]gmail.com atau sms/whatsapp 012-3579599 untuk pesanan atau sebarang pertanyaan lanjut. Anda juga boleh add saya di Facebook dan like page VItamin Online Store bagi mendapat tips-tips terkini berkaitan kesihatan. Dengan setiap pembelian bersama VItamin Online Store, anda layak mendapat konsultasi dan jadual makan yang betul serta menyertai group ekslusif pengguna-pengguna Shaklee yang telah membeli bersama saya.


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah dari sebarang penyakit.

2 Comments
  1. fara.. biasalah, ada hari mesti terskip ambil punya 😉

  2. hehe,,betul tu ummi hanie..kadang2 memang terlupa..tapi jangan tak amik langsung udahlerr.. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

August 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company