Nak order? Hubungi 012-3579599

Promosi Meal Shakes: Jom Membeli Sambil Beramal

Seperti yang telah diwar-warkan sebelum ini,  bulan ini sedang berlangsung promosi Meal Shakes – Beli 3 Percuma 1.  Tetapi apa yang mungkin anda belum tahu adalah sebenarnya ada yang lebih istimewa dari itu. Buat pengetahuan anda, promosi Meal Shakes ini bukan saja hanya akan berlangsung selama sebulan di bulan September seperti kebiasaannya, tetapi selama DUA BULAN iaitu dari 1 September hingga 31 Oktober 2014.

Dan yang PALING ISTIMEWA sekali, pada promosi kali ini, anda dengan secara automatiknya turut berpeluang untuk beramal dan menambah saham akhirat kerana 10% dari pembelian anda akan disalurkan kepada 2000 rumah kanak-kanak yang kurang bernasib baik.
mealshakes, membeli sambil beramal

 

Projek ini adalah hasil usaha sama antara Shaklee Cares iaitu pertubuhan sukarelawan yang ditubuhkan pada 1992 oleh Shaklee Corporation untuk membantu mereka yang memerlukan bersama-sama dengan MyKasih Foundation yang juga NGO bertujuan membantu rakyat Malaysia yang kurang bernasib baik tak kira bangsa dan agama melalui bantuan makanan, pendidikan dan program kursus.

Mesej dari pengasas MyKasih Foundation

Dear Friends,

We’re fortunate to live in Malaysia; a beautiful country blessed with natural resources and great potential. But the wealth and prosperity that raised living standards over the last few decades have bypassed part of the population. Over 8 percent of Malaysians live below the poverty line, defined as households earning less than RM1,000 each month.

Many of these people eke out an existence in rundown homes with little hope of pulling themselves out of the poverty trap. Frequently, nutritional needs are not met, health standards slip, the children’s education suffers, which in turn leads to low job prospects. The cycle of hardship and poverty begins anew.

We saw these problems first-hand, and it became imperative for us to do something. We quickly realised merely handing out food, money and clothes to poor families was not the answer. A more sustained, all-encompassing effort was needed. At the same time, the solution had to be cost-effective and efficient.

The key was technology. By using ePetrol’s cashless payment system, we were able to develop a subsidy scheme that is secure and effective. At the same time, we teamed up with companies, other NGOs and the public sector to provide funding, counselling, financial training and education assistance to the families.

From the very start, our efforts were not restricted to just feeding the poor but also extend to educating the children as a means of breaking the poverty cycle. Under the theme of ‘Love My Neighbourhood’, we aim to bring hope and renewal to the poor and needy in Malaysia.

MyKasih is dedicated to strengthening the foundation of caring communities. We pull together caring partners from all sectors of Malaysia because we believe a true community spirit can change the world – and we start with one neighbour at a time.

Thank you for your continued support.

Ngau Boon Keat and Jean Ngau
Founders of MyKasih Foundation
September 2009

Menurut pengasas MyKasih Foundation ini, lebih kurang 8% lagi rakyat Malaysia yang merupakan miskin tegar dan mempunyai pendapatan isi rumah kurang dari RM1,000 sebulan. Dan selalunya, rakyat miskin ini tidak mendapat makanan yang berkhasiat, mempunyai taraf kesihatan yang merosot, pendidikan anak-anak terabai lalu menyebabkan kesukaran mereka untuk mendapat pekerjaan yang baik bagi mengubah nasib keluarga mereka. It’s a vicious circle. Keadaan ini akan terus berulang generasi demi generasi dan keluarga mereka akan terus miskin jika masalah ini tidak diatasi dari akar umbi.

Bagaimana anda boleh membantu?

Bersama dengan Shaklee Cares, dengan setiap pembelian promosi Meal Shakes – Beli 3 Percuma 1 sepanjang bulan September dan Oktober ini, anda akan menyalurkan 10% dari wang pembelian ini untuk menaja Meal Shakes selama setahun (bernilai RM 1 JUTA) kepada sasaran 2000 rumah kanak-kanak yang kurang bernasib baik.

Dengan pemberian Meal Shakes yang kaya dengan vitamin dan mineral ini, diharapkan ia dapat membantu melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh kanak-kanak ini dan seterusnya memberikan kesihatan yang lebih baik  dan mengelakkan mereka dari tercicir pelajaran akibat serangan penyakit. Bi iznillah, semoga anak-anak ini dapat membesar dengan sihat dan menjadi orang yang berjaya bagi mengubah nasib keluarga mereka. Walaupun program amal ini lebih menyasarkan kepada kanak-kanak, ahli keluarga yang lain juga turut boleh mendapat manfaat dari Meal Shakes ini kerana ia juga sesuai untuk orang dewasa dan juga warga emas. Ibu bapa yang sihat akan lebih berupaya dan bertenaga untuk membanting tulang menyara keluarga dan memastikan pendidikan anak-anak mereka terjamin.

manfaat dan khasiat mealshakes

7 manfaat utama meal shakes

Masih mencari sebab kenapa anda perlu beli promosi Meal Shakes?

  • Tak kira sama ada anda seorang pelajar, pekerja, makan gaji, kerja sendiri… anda mungkin seorang yang sibuk yang sering tidak sempat makan (skip meal) atau tidak selalu dapat makan makanan yang seimbang dan berkhasiat. jadi, jika anda mencari makanan yang BERKHASIAT, LAZAT dan SEGERA pilihlah Meal Shakes.
  • Anda mungkin mempunyai anak yang cerewet makan, susah untuk dia dapat khasiat dari pemakanan..tak suka buah, tak suka sayur, tak nak ikan..nak ayam gorengggg aje. Dah buat deco macam-macam pun dia tak minat nak makan. Mungkin inilah masanya anda mencuba Meal Shakes pula agar seleranya tercetus semula dan membantu melengkapkan nutrisi yang tidak diambil melalui pemakanan itu.
  • Anda seorang ibu hamil atau mungkin orang kesayangan anda sedang hamil. Tetapi vitamin untuk orang mengandung meloyakan anda/beliau. Minumlah Meal Shakes agar sekurang-kurangnya bayi dalam kandungan mendapat nutrisi yang diperlukan.
  • Anda teramat kurusss..dan anda ingin tambah berat badan tapi tak naik-naik. Meal Shakes adalah salah satu supplemen dalam set gain weight bagi melengkapkan nutrisi yang anda perlukan.
  • Anda seorang ibu menyusu. Anda perlukan cukup protein untuk menghasilkan susu. Tambahkan saja Mealshakes dalam diet seharian anda untuk membantu.
  • Ibu bapa anda sudah tiada gigi atau mungkin saja atas-atas sebab kesihatan terpaksa berpantang dari makan sesetengah makanan. Berikan Meal Shakes untuk bantu dia mendapat nutrisi yang diperlukan.
  • Anak anda sering jatuh sakit. Selalu demam. Selalu selsema. Maklumlah duduk nursery senang berjangkit. Berikan 2 3x seminggu Meal Shakes kepadanya untuk membantu sistem pertahanannya menjadi lebih kuat.
  • Anda suka minum susu. Meal Shakes adalah susu yang lazat yang berperisa FRENCH VANILLA 🙂
  • Anda sedang ganti puasa. Minum Meal Shakes masa sahur untuk bantu anda tahan lapar lebih lama di siang hari..
  • Meal Shakes kaya dengan khasiat… siapa yang beli dia memang tak rugi 🙂
  • Harga Meal Shakes masa promosi sangat berbaloi! Kalau 1 canister, Meal Shakes berharga RM113.75. Bila anda beli 3, anda dapat 4 dan bayar RM341.25 je!! Jimat RM28+ untuk setiap canister!!
  • Tambah saham akhirat apa salahnya… walaupun anda rasa anda tak perlukan, anda boleh juga sedekahkan kepada anak-anak sedara dan insan-insan lain yang memerlukan 🙂

Masih ada pertanyaan? Atau anda terus mahu buat pesanan? Terus hubungi Rahsia Vitamin Ibu melalui sms/whatsapp/call di talian 012-3579599 atau emailkan kepada rahsiavitaminibu[at]gmail.com ye! Jom cepat-cepat beli promosi Meal Shakes ini sepanjang September dan Oktober ini.

We share, we care. Sila tekan butang google+, facebook dan twitter untuk berkongsi dengan lebih ramai orang lagi dan sama-sama kita mencapai matlamat untuk memberi Meal Shakes kepada 2000 isi rumah yang memerlukan di Malaysia ini.

Produk ini tidak bertujuah untuk mencegah, menyembuh, mendiagnose atau merawat mana-mana penyakit.

1 Comment
  1. jom membeli sambil menderma

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

December 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company