Nak order? Hubungi 012-3579599

Petua Cantikkan Kulit Yang Paling Banyak Diamalkan Di Zaman Sekarang

Orang dulu-dulu ada banyak petua cantikkan kulit sebenarnya. Guna telurlah, timunlah, tomatolah, limau lah, dan macam-macam lagi! Sampai sekarang ni pun ada yang masih mengamalkan petua-petua ini, cuma saya berani jamin jumlahnya sangat sedikit! Terutama sekali golongan remaja, muda-mudi atau usia pertengahan yang selalu sibuk dengan pelbagai aktiviti dan selalu tiada masa untuk memanjakan kulit sendiri.

Petua cantikkan kulit

Petua wajah berseri cara islam – credit google

 

Zaman sekarang bukan macam zaman mak bapak kita dulu – udara bersih, pencemaran kurang. Kini, keluar je rumah dah boleh hidu/kena asap kereta. Pemakanan pun banyak yang segera, kurang khasiat dan banyak minyak. Jadi, dua faktor utama ni memang boleh menjadi punca kepada banyak masalah kulit wajah – seperti jerawat, jeragat, kulit kusam, berminyak, blackheads, whiteheads dan macam-macam lagi masalah kecantikan. Itu tak termasuk lagi dengan penggunaan barang kosmetik murah yang mengandungi banyak bahan kimia merbahaya. Ish ish ishhhhh… kalau macam ni, silap haribulan habis sepapan telur kat rumah diguna untuk penjagaan kulit pun belum tentu masalah selesai!

Jadi, apa lagi petua cantikkan kulit yang boleh diamalkan?

Mudah je.

Antara yang selalu diamalkan oleh masyarakat zaman sekarang adalah membuat masker ataupun pergi ke pusat-pusat kecantikan untuk membuat facial/spa. Nanti ada petugas yang tolong picit segala blackheads, whiteheads kita, yang buatkan urutan muka, buatkan masker dan macam-macam lagilah. Tapi, kena tahan sikitlah sakit masa dia nak buang blackheads, whiteheads dan segala jenis -head tu. Jangan terjerit-jerit sangat ye! Hihihi. :p

Lepas buat facial atau spa, wahhh…memang rasa best je rasa kulit muka. Kulit badan pun rasa besttt je licin lepas kena scrub dan urut. Memang padanlah dengan harganya. Kalau buat kat tempat yang bagus tu, sekurang-kurangnya ratus-ratus juga habis sekali treatment.

Sama juga dengan suntikan vitamin c. Ada orang yang memang sanggup nak spend beratus-ratus malah beribu ringgit untuk dapatkan suntikan ni. Fast result kata mereka. Tapi, cepat juga hilangnya. Dan dari sudut hukum… no comment.. kena kaji betul-betul jugak tu rasanya.

Apa-apapun, takkan nak spend ratus2 tiap-tiap bulan? And takkan nak buat sekali setahun je? Takkan nak sebulan (atau kurang) je rasa cantik dalam setahun tapi lagi 11 bulan muka berminyak, tumbuh jerawat sampai hilang keyakinan diri? Kalau boleh, kita mesti nak kelihatan cantik jelita tiap-tiap hari, betul tak? Tapi, kalau selalu kena pergi facial/spa atau ambil suntikan vitamin c, kopak jugak duit dibuatnya. Huhuhu.

Petua cantikkan kulit yang paling banyak diamalkan di zaman sekarang

So, alternatif lain – kalau nak kelihatan gorgeous menawan setiap hari, di zaman sekarang, ramai orang yang amalkan petua ni:

Petua cantikkan kulit setiap hari

 

Simple je.

Sebiji Vitamin E dan sebiji vitamin C setiap hari akan membantu anda  untuk menjaga kecantikan kulit daripada kesan sinaran uv, radikal bebas, asap dan pencemaran. Amalkan dengan konsisten..insyaAllah anda pasti akan berpuas hati dengan kesannya. Macam customer-customer di bawah ni…

Petua cantikkan kulit

Jerawat kurang, kulit tak mengelupas dan makin licin dan cerah selepas makan vitamin e

 

Petua cantik pudarkan jerawat

Setelah mengamalkan vitamin c dan vitamin e selama 2 bulan secara konsisten, customer ini sangat berpuas hati kerana jerawatnya semakin pudar

Petua cantikkan kulit bebas minyak

Hilang masalah kulit berminyak selepas mengamalkan vitamin c dan vitamin e shaklee.

Memang HOT vitamin C dan vitamin E Shaklee ni. Inilah petua untuk cantikkan kulit yang paling banyak diamalkan zaman sekarang. Semuanya berebut-rebut nak jadi cantik dengan cara yang paling mudah, selamat dan berkesan. Harga pun tak mahal macam buat facial or inject vitamin c. Hanya keluarkan kos sebanyak RM1.80 setiap hari bagi mendapatkan kesan optimum kedua-dua vitamin ini. Sangat murah dan jimatkan?

 

Dan yang paling best lagi, special in December 2014, kedua-dua vitamin ni ada promosi!!! Lagilah bertambah-tambah jimat!

Petua Cantikkan Kulit Dengan Vitamin C dan Vitamin E Shaklee

Promosi Vitamin E dan Vitamin C Beli 6 Percuma 1

Boleh jimat RM149 bagi vitamin E dan RM92.50 untuk vitamin C jika grab promosi bulan ni uolss!!!

Banyak sangat nak beli 6 botol sekaligus? Eh takdelahh..diri sendiri satu, suami satu, mak satu, ayah satu, BFF satu, adik satu, kakak ipar satu…hahh!! Dah cukup corum nak ambil satu set! 😀

Habaqlaa kat diorang, vitamin-vitamin ni bukan ubat…tapi nutrisi yang badan kita perlukan. Bukan sahaja dapat kulit yang cantik, malah dapat bonus-bonus lain juga seperti kehangatan rumah tangga, kesihatan jantung, ketahanan badan melawan penyakit dan macam-macam lagi! 🙂

Apa? Diorang tak berminat? Rugii..rugii.. But, don’t worry.. ada lagi satu promosi:

Petua cantik dengan Vitamin C dan Vitamin E Shaklee

Beli 2 Vitamin C atau/dan Vitamin E Diskaun 5%

Just beli 2 Vitamin C atau Vitamin E dan anda akan mendapat 5% discount!! Untuk 2 botol ini, anda boleh menggunakannya selama 8 bulan untuk vitamin E dan 12 bulan untuk vitamin C. Just nice kan? Keluar sekali je bajet untuk membantu mengekalkan kecantikan selama 8-12 bulan 🙂

Haa..amacam? Tak sampai sebulan lagi dah nak masuk tahun baru. Yang berazam nak jadi cantik tahun 2014 ni dah terlaksana ke hajat? Atau yang berazam nak hapuskan jerawat tahun depan, bolehlah buat persediaan daripada sekarang dengan mengamalkan vitamin C dan vitamin E ni dengan segera.

Banyak lagi manfaat vitamin C dan vitamin E ni sebenarnya. Bukan untuk kulit sahaja. Especially untuk dot dot dot … 😀

Rahsia dulu… kalau nak tahu, boleh roger2 saya di 012-357 9599 ye! 😉

Ok, semoga anda semua sentiasa gojes, hensem luar dan dalam semuanya ye!

Salam sayang,

Fara Fadzil – Pengedar Shaklee Ulu Kelang

Shaklee ID: 860722

012-3579599

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

July 2017
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company