Nak order? Hubungi 012-3579599

Pengedar Shaklee Wangsa Maju – Nurul Amelza Kamel

Kalau ada sesiapa di kawasan Wangsa Maju dan sekitar yang ingin mendapatkan vitamin Shaklee dengan segera, anda bolehlah menghubungi Pengedar Shaklee Wangsa Maju – Nurul Amelza Kamel di 019-3058619.

Sejarah perkenalan saya dengan Amelza Kamel

Sejarah perkenalan saya dengan Nurul Amelza atau nama Facebook nya Amelza Kamel ini bermula kira-kira 4 tahun yang lalu. Amelza yang lebih mesra ย dengan panggilan Mel ni pada asalnya adalah customer saya ๐Ÿ˜Š. Antara yang terawal juga sebenarnya, sebelum beliau mendaftar menjadi ahli dan kemudian bersama-sama dengan saya untuk membina bisnes Shaklee.

Pengedar Shaklee Wangsa Maju

Pengedar Shaklee Wangsa Maju – Nurul Amelza Kamel

Masa tu, saya sendiri baru je nak kenal dunia bisnes Shaklee ni. Dari ahli makan sendiri berjinak-jinak menjadi distributor yang aktif. ย Jadi, sebagai langkah permulaan memperkenalkan diri saya sebagai pengedar Shaklee, saya pun passkanlah flyer kat encik hubby supaya dia bagi flyers tu kat kawan-kawannya di pejabat.

Tak sangka.. Allah Maha Baik, Dia lorongkan Amelza Kamelย beli dengan saya. ๐Ÿ˜š Saya ingat lagi, pembeliannya yang pertama adalah set menyusu sebab baru je lepas bersalin anaknya yang kedua masa tu. Alhamdulillah, pengambilan alfalfa dapat membantu Mel dalam menjayakan penyusuan anaknya dan saya pun tumpang gembira sebab berjaya membantu orang lain dengan melakukan bisnes ini.

Lepas tu, dua tiga kali jugak rasanya Mel repeat order ngan saya especially alfalfa. Mel order bukan untuk diri sendiri je, malah untuk family sekali sebab Mel pernah juga dapatkan set kulit cantik bagi pihak adiknya daripada saya.

Seeing her potential yang suka berkongsi dengan orang lain, saya pun ajak Mel join jadi ahli. She gladly did it! Dan saya pun of course lah 2x ganda hepi ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Pengedar Shaklee Wangsa Maju

As usual, semua downline-downline saya, saya kumpulkan dalam satu group. Masa tu ada satu je group yang saya handle. Lepas tu, bila empayar semakin besar dan saya pun dah boleh kenalpasti downline yang nak makan sendiri dengan yang nak bisnes, saya pun create satu group lagi untuk separatekan dua kumpulan ni.

Saya tanya Mel, nak join grup Miracle (for biz) tak? And as expected, Mel cakap, “Alaa..Mel tak taulah. Mel tak pandai nak bisnes2 ni.” Etc etc. Standard lah tu skema jawapan untuk semua orang yang tak pernah buat dan ingat diri diorang takde jiwa biz. Kan? Kan? Hihi.

So, saya pun cakap, “Takpe, join je dulu. Tengok camne. Kalau tak minat nanti, nak left group pun takpe.” (Tapi, dalam hati tentulah nak semua downline saya stay kan?๐Ÿ˜)

“Ok, fara. Bole je. Mel tengok je dulu.” Mel bagitau camtu taknak bagi apa2 harapan kat saya.

But, to cut long story short, Mel yang kononnya nak jadi silent reader je dulu, akhirnya jadi leader yang aktif dalam group Miracle sekarang ni.

Dalam sibuk-sibuk dengan kerja hakiki (I know how busy she is, sebab my encik hubby pun 2×5 sibuknya), group sales Mel tak pernah mengecewakan. Tiap-tiap bulan mesti Mel dapat bonus. Alhamdulillah… ๐Ÿ˜Š. Ini adalah satu kepuasan lagi yang saya dapat dengan bisnes ini bila dapat tolong orang lain tambah pendapatan..

Honestly, saya sangat kagum dengan downline saya yang seorang ni. She is very independant. Selalu tolong orang. Very friendly. And very happy go lucky.

She’s very strong. She looks soft outside but very tough inside. Orang takkan boleh baca dia ada masalah sebab muka dia sokmo hepiii aje ๐Ÿ˜Š

Awesome kan? Saya syukur sangat asbab bisnes Shaklee ni saya ditemukan dengan wanita-wanita hebat macam Mel. Raising 2 daughters on her own, kerja pun selalu kena outstation/turun site, tapi bisnes tetap jalan juga ๐Ÿ˜Š๐Ÿ’ช๐Ÿผ

Saya doakan agar Allah lorongkan kepada saya RAMAI lagi insan-insan yang hebat di luar sana contoh seperti suri rumah yang multi tasking, wanita bekerjaya yang sukakan cabaran, para pelajar yang nak ada duit sendiri dan nak cepat bayar hutang PTPTN dan sesiapa sahaja yang mempunyai impian untuk menaikkan taraf ekonomi dan kesihatan dan mahu memiliki kebebasan masa dan kewangan untuk saya bantu melalui bisnes Shaklee ini.

Mel adalah satu contoh yang baik yang membuktikan SIBUK adalah BUKAN ALASAN untuk berjaya.

Keep up the smart work, dear. The success is just around your corner โค๏ธ

Jangan lupa, orang yang tinggal di Wangsa Maju, kalau nak vitamin Shaklee dengan segera boleh hubungi Mel di 019-3058619.

Pengedar Shaklee Wangsa Maju

Jom sama-sama doakan agar Mel berjaya naik rank Supervisor bulan September ini dan seterusnya cepat-cepat menjadi Master Coordinator. Aminn…

xoxo
Fara Fadzil

012-3579599

18/9/16, Melaka

#shakleewangsamaju

Kalau nak info lanjut, konsultasi vitamin dan jadikan Mel sebagai mentor anda, boleh layari blog beliau http://eshazara.blogspot.my, PM Mel di Facebook Amelza Kamelย atau paling mudah whatsapp +60 19 305 8619 ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

November 2017
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Social Network Integration by Acurax Social Media Branding Company