Nak order? Hubungi 012-3579599

Ogos 2014: Bulan Vitamin Untuk Wanita

Assalamualaikum..and hi ladies out there!

Saya percaya ramai wanita di luar sana yang akan tersenyum-senyum bila mengetahui promosi yang Shaklee tawarkan pada bulan  ogos ini 🙂 🙂 🙂

Ramaiiii juga yang akan berebut-rebut nak place order sebab bulan ni Shaklee offer BELI 6 PERCUMA 1 vitamin kegemaran mereka…

Haa..nak tau vitamin yang mana satu yang menjadi kegemaran ramai wanita? Jeng jeng jeng…

Taraaaa!!!!

GLA COmplex,Vitamin Untuk Wanita, Promosi Shaklee

 

Inilah dia!! Tak lain tak bukan, promosi Shaklee pada bulan Ogos 2014 ini ialah: BUY 6 FREE 1 GLA COMPLEX!!!

Kenapa saya kata GLA Complex ni vitamin untuk wanita?

GLA COMPLEX – VITAMIN UNTUK WANITA YANG MENGALAMI MASALAH PMS

Orang kata, wanita ni ada 9 nafsu (baca: emosi) 1 akal. Tahu tak kenapa? Sebabnya banyak pertimbangan kita ni dipengaruhi oleh EMOSI sebenarnya. Tercuit sket rasa nak marah. Terkasar sikit rasa nak sentap. Nampak mende yang comel2 sket, rasa nak beli. Nampak bunga cantik rasa nak petik. Tengok citer hindustan sedih2 sikit, dah air mata meleleh. Tengok hero citer korea hensem/romantik sket, dah berangan nak kawen/hubby macam tu. Hihihih. Tak dinafikan memang jiwa wanita ni halus. Cepat tersentuh. So, just let it be. Tapi, perasan tak ada satu2 masa dalam satu bulan tu, kita akan TERRR-lebih sensitip. TERRR-over emotional. Kalau biasa tu tersentap seminit dua je, tapi ada satu masa dalam bulan tu lepas berejam2 pun tak cool lagi. Kalau ada yang masih tak tahu kenapa…itulah yang digelar sebagai sindrom DATANG BULAN!  😀

Atau nama glamernya PMS (Premenstrual Syndrom) 🙂

Jangan tak tahu. PMS ni bukan sahaja memberi kesan kepada emosi tetapi juga tubuh badan. Ada orang bila kena PMS, ada yang kena senggugut  sampai pengsan2 masuk hospital dek kerana tak tahan sakit. Puncanya adalah kerana perubahan hormon semasa datang bulan! Macam mana nak mengawalnya? Tak lain tak bukan, GLA Complex inilah yang menjadi kegemaran wanita2 yang mengalami masalah ini

Itu contoh yang pertama.

GLA COMPLEX – VITAMIN UNTUK WANITA YANG MEMPUNYAI KITARAN HAID YANG TIDAK TERATUR

Ada wanita dewasa (yang belum menopause dan tidak mengandung) yang tidak kisah jika dia tidak datang haid berbulan-bulan. Ada juga yang sekejap ada sekejap takde. Ada yang datang sikit2, tak lawas. Tahukah mereka itu merupakan sejenis ABNORMALITIES (sesuatu yang tidak normal) bagi wanita dewasa yang normal?  Ia mungkin satu tanda yang wanita ini mungkin mengalami masalah PCOS atau masalah2 sakit puan yang lain. Apabila kitaran haid tidak teratur, nak merancang kehamilan susah…nak dapat anak pun susah.

Puncanya, tak lain tak bukan kerana ketidakseimbangan hormon wanita itu sendiri. Dan untuk membantu mengaturkan semula haid yang haywire ini, ramai wanita yang menggemari GLA Complex sebagai vitamin semulajadi pilihan mereka.

GLA COMPLEX – VITAMIN UNTUK WANITA MENOPAUSE

Mahu atau tidak, jika dipanjangkan usia, setiap wanita pasti akan mengalami menopause. Pengalaman setiap wanita akan berbeza-beza. Seperti juga simptom PMS, pasti ada yang menghadapinya lebih teruk dari yang lain. Antara tanda-tanda umum yang biasa dialami oleh wanita yang menuju fasa menopause adalah hot flashes, iaitu rasa panas secara mendadak yang membuatkan wanita menopause berpeluh-peluh, jantung berdegup lebih cepat, haid yang mula tidak teratur, mood swing yang melampau tanpa sebab, oversensitive, vagina kering, hilangnya libido, payudara kendur dan macam-macam lagi. Ramai wanita yang sedang mengalami fasa ini akan merasa tertekan kerana mereka semakin hilang sifat ‘kewanitaan’ mereka.

Dan sekali lagi, punca kepada masalah ini adalah disebabkan oleh perubahan hormon yang sedang mereka alami. Dan sekali juga lagi, apabila terdapat permasalahan berkaitan dengan hormon wanita, GLA Complex menjadi vitamin kegemaran untuk wanita-wanita ini.

GLA COMPLEX -VITAMIN UNTUK WANITA SEPANJANG USIA

Jadi, berdasarkan 3 contoh di atas tadi, kita dapat gambaran bahawa GLA Complex banyak membantu mengawal selia keseimbangan hormon wanita di sepanjang usia – dari usia remaja sehingga ke usia emas. Malah, bukan itu sahaja. Terdapat banyak lagi masalah yang berpunca daripada hormon sebenarnya. Masalah jerawat yang disebabkan oleh hormon, masalah berat badan yang disebabkan oleh hormon, masalah meroyan semasa berpantang yang disebabkan oleh hormon dan macam2 lagilah. Dan bagi membantu mengatasi masalah2 yang berpunca dari ketidakseimbangan hormon ini, GLA Complex boleh dijadikan sebagai salah satu ikhtiar untuk semua wanita di luar sana.

Nak tahu lebih lanjut tentang GLA Complex ini? Boleh baca sini.

Nak tahu apa lagi vitamin untuk wanita untuk kekal sihat di sepanjang usia? Boleh klik sini.

Nak tahu petua untuk cepat dapat anak? Meh baca sini.

And most importantly, nak rebut harga promosi GLA Complex pada bulan ini? Jom sms/whatsapp saya di 012-3579599 atau emailkan kepada rahsiavitaminibu@gmail.com laju2 ye! Penghantaran melalui GDEX dan pos laju ke seluruh Malaysia dan secara percuma untuk kawasan Ulu Kelang dan sekitarnya. 🙂

Till we meet again, daa!!


*Produk ini tidak bertujuan untuk merawat, mendiagnose, mengubat atau mencegah mana-mana penyakit. Sila dapatkan nasihat pakar kesihatan untuk sebarang permasalahan berkaitan penyakit anda.

5 Comments
  1. jom grab promo gla…setiap wanita harus memilikinya..eh lelaki pun boleh makan gla tau..cepat2 dptkan stok gla anda harini..

  2. sayangnya shaklee pd kita yang wanita kan?hehe

  3. banyaknya khasiat gla complex shaklee ni utk wanita..memang rugi kalu tak amalkan 😉

  4. Dulu masa PMS, tak kenal Shaklee. So amik EPO je la.
    Sekarang, dah kenal GLA tapi tak PMS la pulak hihih.

    Amik saje2 pun bagus jugak untuk memastikan keseimbangan hormon kita daripada penyakit2 yang kita taktau kan?
    Jom…apa lagi…

  5. Betul sangat…time nak dekat2 period tu mmg sangat emo, hehe…semua leh kena tempias…sib baik la amalkan gla ni, so kurang ckit la emo and terlebih tacing tu…hehe

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

August 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company