Nak order? Hubungi 012-3579599

Mealshakes: All in One Meal

Salam pagi ahad..

Kali ni  saya nak cerita pasal Shaklee Mealshakes.
Mealshakes mula bertapak di rumah saya apabila anak saya, Irfan, mencecah umur lebih setahun dan menjadi seorang yang sangat picky eater. Sayur taknak, ayam taknak, daging taknak. Nak makan nasi dengan ikan je. Ikan pulak nak masak ala2 western, guna pun ikan2 western lah..salmon, dory aper smer. kembung, tenggiri nih tak mainlah! Ok, budak-budak nih bila dah memilih sangat makanan, senang sangat diorang diserang penyakit sebab tak cukup zat. Sampai ada satu masa tuh, at least sekali sebulan wajib kitorang pegi klinik sebab anak demam. Dan setiap kali demam, mesti berat badan susut. Baru badan nak naik sikit, dah demam semula and berat turun lagi. Ada sekali tuh, kitorang pegi KPJ Ampang Puteri tengah2 malam sebab Irfan demam panas sangat and menangis tak henti2. As usual, the first thing the nurse did before giving him any treatment or medication was to check his weight. Dan saya ingat sangat2 how surprised she was when I told her that my son was already 15 months but his weight at that time was barely 7.6kg!! Orang lain terkejut..saya pulak rasa nak nangis je sebab anak macam orang somalia tak cukup makan.Huhuhu…

Anyway, to cut it short, after Irfan got his treatment, I started giving him Mealshakes and alhamdulillah..sekarang nih Irfan lebih berselera. Walaupun dia takdela bam-bam cam budak lain, yang penting dia tak selalu sakit macam dulu. I like!!

Apa yang ada dalam Mealshakes?
Seperti namanya, Mealshakes adalah satu hidangan (meal) yang lengkap dengan segala nutrien untuk keperluan asas badan manusia. Tak caya? Meh tengok label nih.. (klik untuk besarkan imej ye..)

Mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu menjadikan Mealshakes mampu menyediakan nutrisi yang lengkap untuk memudahkan kadar serapan nutrien seharian yang diperlukan oleh tubuh. Ia kaya dengan protein yang membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan lain-lain. Kandungan asid folik dan biotin serta kalsium dan magnesium di dalam Mealshakes berfungsi untuk membantu tumbeseran dan membina kekuatan tulang. Vitamin A, C, E, zink dan selenium pula dapat bertindak sebagai anti-oksida yang melawan penyakit. Dan macam-macam lagi. Pendek kata, lengkap! Semuanya ada!

Siapa yang memerlukan Mealshakes?

  • Sesiapa sahaja yang memerlukan nutrisi yang lengkap dengan segera pada bila-bila masa. Gantikan makanan segera (fast food) anda dengan Mealshakes yang kaya dengan khasiat. Best taken during breakfast to give a kick-start to your day.
  • Sesiapa sahaja terutama kanak-kanak yang kurang selera makan dan kekurangan nutrisi, sering diserang penyakit. Mealshakes yang berperisa vanilla sangat sedap diminum dan amat menyelerakan. Sesetengah pengamal Mealshakes juga mendapati ianya dapat melegakan asma.
  • Mealshakes adalah berbentuk serbuk. Jadi, sesiapa sahaja yang tidak gemar atau tidak boleh mengambil supplemen dalam bentuk tablet amat disarankan mengamalkan Mealshakes.
  • Ibu-ibu yang mengandung yang sering merasa loya, sukar menelan makanan lain atau vitamin sangat disarankan untuk mengambil Mealshakes bagi memastikan diri dan bayi mendapat nutrisi yang secukupnya.
  • Warga emas atau pesakit yang mempunyai kesukaran menelan dan mendapatkan khasiat dari makanan.
  • Mereka yang ingin memantau berat badan. Mealshakes mengenyangkan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan dan Mealshakes juga dapat menambahkan selera makan bagi mereka yang ingin menambahkan berat badan. 

Dihasilkan daripada sumber semulajadi -buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain, Mealshakes adalah pilihan yang tepat untuk keperluan seisi keluarga. Semestinya halal dari Shaklee. Untuk pesanan, hubungi farafadzil@gmail.com atau 012-3579599.

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah dari sebarang penyakit.

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

December 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company