Nak order? Hubungi 012-3579599

Manfaat dan Testimoni Keberkesanan Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee merupakan supplemen minyak ikan yang terbaik untuk seisi keluarga. Ia boleh diambil oleh anak seawal usia setahun sehingga ke golongan dewasa dan berusia. Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang termasuk DHA dan EPA yang amat penting bagi manusia kerana tubuh kita tidak boleh menghasilkannya. Jadi, sebab itulah penting bagi kita untuk mendapatkan asid lemak ini daripada sumber makanan atau supplement seperti Omega Guard Shaklee ini.

omega guard shaklee

Antara manfaat yang boleh didapati daripada minyak ikan Omega Guard ini ialah:

  1. Sangat bagus untuk perkembangan minda dan otak. Khasiat DHA yang terkandung dalam Omega Guard dapat dinikmati oleh bayi sejak dalam kandungan lagi jika ibu-ibu mengambilnya sewaktu mengandung. Ia kemudian dapat diteruskan menerusi penyusuan susu ibu jika ibu menyusu mengambilnya. Apabila mencecah umur satu tahun, Omega Guard boleh dicampurkan ke dalam susu atau makanan kanak-kanak atau sekiranya dia pandai menguyah, dia boleh mengunyahnya.
  2. Baik untuk perkembangan memori dan fokus. Omega Guard adalah supplement yang sangat sesuai untuk orang yang mudah lupa atau hilang fokus kerana ia membantu dalam meningkatkan daya ingatan kita.
  3. Menyokong kesihatan kardiovaskular. Asid lemak Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard merupakan asid lemak yang penting dalam membantu memastikan jantung, arteri dan salur darah sentiasa berada dalam keadaan sihat dan tidak tersumbat. Omega Guard membantu merendahkan paras trigliserida dalam badan lalu merendahkan risiko daripada terkena penyakit jantung ataupun stroke.
  4. Mengawal paras kolestrol. Omega Guard juga bertindak untuk melawan kolestrol jahat (LDL). Ia akan mengurangkan kandungan kolestrol jahat dalam darah dan meningkatkan bilangan kolestrol baik.
  5. Mengurangkan sakit sendi. Salah satu manfaat Omega Guard ialah ia juga bersifat anti-radang. Banyak kajian menunjukkan supplemen minyak ikan (EPA+DHA) amat bermanfaat dalam mengurangkan kebas dan keradangan pada sendi dan seterusnya membantu dalam merawat rheumatoid arthritis.
  6. Mengurangkan gejala asthma. Memandangkan Omega 3 amat baik untuk melawan radang, maka pengambilan minyak ikan Omega Guard dapat membantu mengurangkan gejala selsema, asthma ataupun radang paru-paru.
  7. Menguraikan lemak. Omega Guard mencegah pengumpulan lemak pada badan dan seterusnya mengelakkan masalah obesiti.
  8. Memelihara kesihatan kulit. Omega Guard dapat membantu melicinkan kulit dan membantu memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis dan lain-lain.

Sekarang, mari kita lihat testimoni mereka yang telah mengamalkan Omega Guard ini:

testimoni omega guard shaklee

testimoni omega guard shaklee, set sendi tulang

 

testimoni omega guard shaklee, omega guard untuk kesihatan kulit

testimoni omega guard shaklee, omega guard untuk eczema, set kanak-kanak

testimoni omega guard shaklee, set hamil, set pantang

testimoni omega guard shaklee, set kanak-kanak

Banyak sungguh manfaat Omega Guard ini kan? Nak cuba? Hubungi farafadzil[at]gmail.com atau sms/whatsapp 012-3579599 untuk sebarang pertanyaan dan pesanan. Ada sesuatu yang istimewa menanti anda πŸ™‚

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah dari sebarang penyakit.
26 Comments
  1. Alhamdulillah…serasi kan…
    Maria Firdz recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  2. Banyaknya manfaat !
    ^_^

  3. bagus guna shaklee. dah pernah guna pun. memang terbaik lah.

  4. perkongsian yang menarik
    azman recently posted…GIVEAWAY BIRTHDAY WE ALLSMy Profile

  5. salam…wah, rupanya banyak faedah produk shaklee ni..baik untuk kesihatan..

  6. Salam, Cik Mimie belum pernah guna produk Shaklee, byk jugak manfaatnya πŸ™‚
    Cik Mimie recently posted…‘Big Holiday Giveaway by Wani’My Profile

  7. sangat menarik

  8. perkongsian yang menarik.. ada kawan ajak join gak, tapi nak habis kan study dlu… inshaa Allah

  9. Semoga dimurahkan rezeki dan maju jaya πŸ™‚
    KarimahZulkafali recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  10. sangat menarik entry ini

  11. wah..shaklee memg menarik.. πŸ™‚
    Syahira @ syasya recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  12. Belum pernah guna produk Shaklee lagi. Insha-Allah, mungkin akan cuba suatu hari nanti.
    Ayuni Rafilah recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  13. sya pon pengguna produk shaklee,, utk vitamin c.. memang ok sangat,, sekarang badan pon cerdas,, tak lesu2 lagi,, kulit tak kusam,,

    tak hairanlah dapat feedback positif,,,

    sbb shaklee berkesan n terbukti terbaik
    Farra recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  14. brand shaklee mg bgus .. ibu saya sndri mengamalkan mkan spplemen nieyh ..

  15. dengar org ckp byk betul manfaat shaklee, sampaikan roomate yang makan herbalife bertukar makan shaklee…
    cik siti recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  16. produk2 Shaklee mmg byk manfaatnye…
    Nisa Greennnpanda recently posted…[J-Movie] Rurouni Kenshin/Samurai X 2014 Movie Sequels~!!My Profile

  17. terbaik!

  18. memg terbaik..produk nie.bnyk testimoni yg menyukai produk nie

  19. Baru jer bagi Mak saya try nie, dia selalu sakit2 sendi … Harap2 berkesan mengurangkan kesakitan …

  20. wah menarik .. banyak manfaatnya
    tira recently posted…Birthday Giveaway by Yana Pink BlossomMy Profile

  21. menarik jugak shaklee ni..
    Ainnadyra recently posted…Big Holiday Giveaway by WaniMy Profile

  22. :O Very nice.

  23. Dalam omega ada DHA, sebab tu ia bagus utk otak πŸ™‚

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

July 2017
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company