Nak order? Hubungi 012-3579599

Jom Kenal Lecithin Shaklee!


Ramai yang mengenali Lecithin Shaklee sebagai vitamin untuk menurunkan berat badan. Betul!! Tapi, sebenarnya ada banyak lagi manfaat Lecithin Shaklee ni. Jom..kita berkenalan secara ringkas dengan Lecithin Shaklee ni.

lecithin shaklee, kebaikan lecithin shaklee, set bajet lecithin, kurus, menyusu
Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya yang bukan GMO. Setiap kapsul Lecithin Shaklee mengandungi 530mg soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin Shaklee juga dikenali sebagai PENGEMULSI SEMULAJADI kerana ia mempunyai kesan “melekat pada lemak” iaitu lecithin menyebabkan lemak itu “terapung” dalam darah dan mencegahnya melekat pada dinding membran (yang boleh menyebabkan kegemukan).
Terdapat pelbagai lagi kebaikan Lecithin Shaklee ini, antaranya ialah:

  • Membantu dalam penyerapan Vitamin A, D, E dan K (vitamin larut lemak).
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi.
  • Melindungi hati dan menghalang batu karang.
  • Menguatkan otot dan mencantikkan kulit.
  • Meningkatkan daya ingatan dan mengurangkan stress.
  • Berfungsi sebagai pemecah lemak dan pelangsingan.
  • Membaiki prostat bagi lelaki.
  • Mengurangkan sembelit.
  • Mengelakkan insomnia

Siapa yang memerlukan lecithin?
  • Mereka yang nak kurus termasuk ibu menyusu.
  • Pesakit diabetes, buah pinggang dan stroke.
  • Mereka yang berkolestrol tinggi
  • Mereka yang mengalami inflamasi seperti pesakit gout
  • Mereka yang sukar tidur.
  • Mereka yang mudah lupa dan susah nak fokus.

Lecithin ni tak dihasilkan oleh badan jadi kita perlu mengambilnya dari sumber makanan. Kesan kekurangan lecithin boleh dilihat sekiranya kita:

  • Mengalami keguguran rambut.
  • Kekurangan fokus terutama sekali bagi para pelajar yang sedang belajar.
  • Sering sakit dan mengalami keradangan.

Lecithin Shaklee ini juga merupakan antara supplement terlaris terutamanya kalau di musim-musim perayaan. Biasalah, kat Malaysia ni kan kaya dengan makanan. Bila raya je, tak kiralah raya bangsa apa pun..mesti ada makan2. So bila makan macam2 ni, kolestrol pun naik, lemak pun bertambah..so ramai yang suka ambil lecithin supaya kolestrol dan lemak2 tu tak terkumpul dalam badan. Ibu-ibu menyusu pun suka ambil lecithin ni..sebab dengan lecithin, kalori akan terbakar lebih cepat dan banyak semasa menyusu..so lagi cepatlah ibu-ibu ni kurus. Lagipun, lecithin banyak membantu untuk ibu-ibu ni lebih fokus. Al-maklumlah, bila dah ada baby, tidur pun tak berapa cukup..dan orang selalu kata lepas bersalin ‘banyak urat putus’..tu yang mudah lupa tu. Hehehe..
lecithin shaklee, kebaikan lecithin shaklee, set bajet lecithin, kurus, menyusu

So, tu sebab set bajet alfalfa + lecithin tu larisss sangat. Memang perfect combination untuk kurus sebab alfalfa akan bantu mengangkut lemak-lemak yang dah dikumpul oleh lecithin tu keluar dari badan. Dan perfect juga untuk yang menyusu sebab alfalfa juga adalah sejenis milk booster. Kenapa bajet? Sebab murahhh ajerr. Dengan harga runcit RM105+, dah boleh dapat kedua-dua supplement ni. Lecithin ada 180 biji sebotol, alfalfa pula 330 biji sebotol. Banyak tu! Memang berbaloi2!
So, sape-sape nak lecithin atau set bajet ni, boleh hubungi farafadzi[at]gmail.com atau call/sms/whatsapp 012-3579599 ye! Hanya yang terbaekkk untuk anda!
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah dari sebarang penyakit.

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

July 2017
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company