Nak order? Hubungi 012-3579599

Isteri emo sebab haid tak teratur, apa suami boleh buat?

Tak dinafikan tingkah laku seorang wanita banyak dipengaruhi oleh hormonnya sampai pening si pasangan hidup hendak melayan, Jadi, kalau si isteri emo sebab haid tak teratur, apa suami boleh buat?

Meh dengar sendiri tips dari Puan Ija Ramli ni.

Isu Yang Wanita Hadapi Bila Haid Tak Teratur

Susah jadinya bila haid tidak teratur ni. Tak kiralah bagi yang merancang, mahupun bagi yang sedang berusaha untuk mendapatkan anak atau TTC (trying to conceive).

Period tidak teratur

Untuk yang sedang merancang, bila termiss sekali period, mesti akan terus gelabah dan tertanya-tanya. “Alamak! Aku pregnant ke?” Naknya kalau ada anak yang baru sahaja dilahirkan dan sedang menyusu badan pula tu. Memang sering terjadi bagi ibu-ibu yang menyusukan anak secara ekslusif, haid tidak akan datang bukan setakat 2-3 bulan, tapi ada yang mencecah sehingga 2-3 tahun. Jadi, memang kena sentiasa berhati-hati dan sekali-sekala lakukan ujian kehamilan bagi mengetahui sama ada diri sendiri sedang mengandung ataupun tidak.

Namun, ia tidaklah se-complicated jika dibandingkan dengan mereka yang sedang ber-TTC. Bila haid tidak teratur, nak tahu waktu kesuburan pun sukar sebab tak tahu bila telur akan keluar dari sarangnya untuk disenyawakan. Stress bertimpa-timpa kerana menunggu sesuatu yang tidak pasti sedangkan keinginan hati sangat membuak-buak untuk mendapatkan anak.

Bukan sahaja badan terasa letih tetapi akal fikiran dan emosiย juga penat dan mudah terusik. Mudah marah. Over sensitif. Semuanya membazirkan tenaga yang positif. Yang menjadi mangsa, kawan-kawan rapat atau kalau sudah berkahwin si suami sebagai orang yang terdekat.

Peranan Suami Bila Isteri Emo

So, encik2 suami sekalian, bertabahlah dan fahamilah isteri anda…

Berikan didikan dan sokongan kepada isteri yang menjadi tulang rusuk bengkok anda untuk terus bersabar.

Haid tidak teratur

Dan sebagai ikhtiar, hadiahkanlah si isteri supplement seperti yang telah Puan Ija amalkan tadi sebagai cara untuk mengatasi isu kitaran haid yang tidak teratur tadi. Dengan izin Allah, mana tahu haid nya akan teratur kembali dan encik suami pun tak perlu pening2 kepala lagi. ๐Ÿ™‚

Untuk mendapatkan set supplement yang membantu mengatasi isu ini, anda boleh menghubungi saya di 012-3579599 ataupun beli secara online dengan menekan butang di bawah.

order set haid tidak teratur

 

Saya doakan agar semua wanita dapat menikmati kitaran haid yang normal dan semoga semua suami isteri kekal bahagia hingga ke syurga ๐Ÿ™‚

Till then,

Fara Fadzil

 

 

SID: 860722

012-3579599

COD: Ulu Kelang, Kuala Lumpur.

3 Comments
  1. kalau saya, bila isteri emo, tahan jela… sebab selama ni dia tahan je ngan emo saya hahahaha.

    Tapi so far, die belum penah lagi emo rasenye… rileks je
    Alongxp recently posted…Sistem scan cap jariMy Profile

  2. Buatlah surprise belikan GLA untuk isteri. Mesti dia terharu!
    Fatin recently posted…Testimoni Berhenti Merokok Dengan Vivix ShakleeMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

August 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company