Nak order? Hubungi 012-3579599

Harga Kalsium Ostematrix VS Harga Kalsium Susu

Pagi ni, tiba-tiba saya teringin nak minum ESP yang dibancuh bersama dengan susu segar. Mujurlah memang ada stok susu segar milik anak saya, so saya pun letak sesudu setengah besar ESP dengan segelas susu 250ml. Masa minum bancuhan ESP+fresh milk saya tu, saya pun dengan sengaja membelek-belek kotak tersebut.

First sekali yang saya notice adalah harganya. RM7.90 untuk sekotak susu segar yang bersaiz satu liter. Wah!! Boleh tahan mahal jugak ye! Susu ni kami beli di kedai runcit biasa, so maybe mahal sikit. Tapi, saya rasa kalau saya beli di hypermarket pun mungkin dalam seringgit dua saja kurangnya. Yang saya rasa masih mahal!! Hehe.

Kemudian, saya belek pulak kandungan zat dalam susu segar ni. Ada protein, karbohidrat, lemak dan kalsium. Memang menepati ciri-ciri susu yang sepatutnya.

Cuma, apa yang menarik perhatian saya ialah untuk setiap gelas susu (250 ml), terdapat 300mg zat kalsium di dalamnya.

Wah..ini sangat bagus!!!

Ini bermakna dalam 1liter susu (250ml*4), terdapat 300mg*4=1200 mg kalsium.

Tapi….macam mahal je… Harga seliter susu RM7.90..jadi harga untuk 250ml (segelas susu) is RM1.975!!

Jadi, saya perlu bayar RM1.975 untuk mendapatkan 300mg kalsium sahaja. Huhuhu.

harga kalsium ostematrix vs harga kalsium susu

Kemudian, saya pergi pula belek botol pil kalsium saya iaitu ostematrix.

Sebotol ostematrix mengandungi 120 biji cuma berharga RM61.

Ini harga pasaran. Sebagai ahli Shaklee, saya boleh mendapatkannya dengan harga yang lebih murah. Kalau anda pun nak dapat keistimewaan ni, wajib join sebagai ahli ye!

Dan sebiji ostematrix pula mengandungi 250mg kalsium yang bersamaan dengan RM61/120 = RM0.51 sen/biji sahaja!!

Jadi, untuk mendapat 1200mg kalsium yang turut terdapat dalam susu segar, saya hanya perlu mengambil 1200mg/250mg = 4.8 biji ostematrix sahaja yang bersamaan dengan, RM0.51*4.8=RM2.45 sahaja!!

RM7.90 VS RM2.45. Wahhh..hampir 70% beza harga susu segar dengan ostematrix!!

Sangat murahhhh hokeyyyy!! Kalau nak dapatkan kalsium untuk badan, memang berbaloi sungguh ambil ostematrix ni. Inilah pil kalsium yang berkesan dan sangat menguntungkan! Menjimatkan dan berkualiti tinggi.

Milk is very very good. Tapi, kalau nak dapatkan jumlah kalsium yang diperlukan oleh badan i.e 1000mg dari susu semata-mata, mungkin jenuh juga nak meminumnya, iaitu 4 gelas susu setiap hari. Dekat RM 8 setiap hari. Sebulan dah RM240. Cuba bandingkan dengan Ostematrix yang ada 120 biji cukup untuk sebulan yang baru berharga RM61. 4x ganda beza harga tuuuu!! Belanja stok susu sebulan dah dekat nak sama dengan belanja untuk stok ostematrix untuk 4 bulan.

Jadi, kalau nak lebih menguntungkan, ambillah susu bersama-sama ostematrix ni. At least ringanlah sikit belanja untuk dapatkan kalsium. Atau kalau tak suka minum susu, ambil ostematrix sahaja pun boleh. Mudah je. Telan dengan air. Settle.;)

Jika anda berminat untuk mendapatkan pil kalsium shaklee ini, anda boleh menghubungi talian 012-3579599 atau emailkan kepada rahsiavitaminibu[at]gmail.com ok! πŸ™‚

Atau anda juga boleh memesan secara online di sini.


Produk ini tidak bertujuan untuk mencegah, merawat, mendiagnose atau menyembuh mana-mana penyakit. Sila dapatkan khidmat nasihat doktor anda untuk sebarang permasalahan kesihatan yang anda alami.

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

August 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company