Nak order? Hubungi 012-3579599

GLA Complex Shaklee: 2 Kali Ganda Lebih Baik dari EPO!


Tahukah anda EPO yang berada di pasaran yang  merupakan salah satu dari GLA? Tapi, sebelum itu tahukah anda apa itu GLA? GLA adalah singkatan kepada Gamma Linolenic Acid iaitu sejenis asid lemak Omega-6 yang banyak terdapat di dalam minyak tumbuh-tumbuhan seperti minyak Evening Primrose (EPO), minyak borage dan minyak black current. Asid lemak Omega-6 adalah sejenis asid lemak perlu – iaitu asid lemak yang penting bagi kesihatan manusia tetapi tubuh kita tidak dapat menghasilkannya – jadi kita perlu mendapatkannya melalui makanan.
Perbezaan Shaklee
Kebanyakan GLA yang berada di pasaran dihasilkan daripada EPO. Tetapi GLA Complex Shaklee dihasilkan dari minyak Borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding yang terdapat dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailability dan 3 kali ganda lebih berkesan daripada EPO.

gla complex, EPO, senggugut, menopause, kitaran haid

Setiap kapsul GLA Complex Shaklee mengandungi lebih dari 300mg GLA dari sumber terbaik Omega-6.  Ia juga digabungkan dengan minyak benih bunga matahari dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. 
Manfaat GLA
GLA sangat terkenal di kalangan wanita kerana ia memberi manfaat yang cukup banyak dalam menstabilkan hormon. Ini kerana GLA merupakan asid lemak yang digunakan untuk membina prostaglandin – iaitu bahan hormon dalam badan yang mengawalselia proses badan yang normal seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastric dan banyak lagi. Ia juga merupakan anti-radang, anti pembekuan darah di samping mengurangkan tekanan darah. Memandangkan ia adalah satu keperluan untuk badan dan ramai yang sukar mendapatkannya melalui makanan, maka supplemen GLA Complex merupakan satu alternative yang lebih mudah dan menyenangkan.
Siapa yang perlukan GLA Complex?
  • Wanita yang menghadapi PMS dan sering senggugut
  • Wanita yang mempunyai kitaran haid yang tidak teratur
  •  Pesakit kencing manis atau diabetes
  • Mereka yang berlebihan berat badan akibat ketidakstabilan hormon
  •  Penghidap rheumatoid arthritis dan eczema
  • Wanita yang menopause
  • Mereka yang hiperaktif dan autism (ADD/ADHD)
  • Mereka yang mahu mencantikkan kulit
Jika anda merupakan salah seorang daripada mereka di atas, mari tingkatkan kandungan GLA di dalam badan anda menerusi supplemen GLA Complex ini. Hubungi farafadzil[at]gmail.com atau sms/whatsapp 012-3579599 bagi sebarang pertanyaan lanjut. Setiap pembelian bersama Vitamin Online Store, anda berhak mendapat cara makan GLA Complex yang betul dan tips-tips ekslusif berkaitan.
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah dari sebarang penyakit.
4 Comments
  1. memang GLA sangat best…

  2. baru je berkecimpung dengan GLA ni..dah nak abis pun sebotol..hehe

    • Good! Good! Saya doakan awak dapat khasiat yang baik dari GLA ni..
      haa..kalau dah nak abes tu..ape lagi? cecepatla re-order sebotol lagi 😉

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

December 2017
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers