Nak order? Hubungi 012-3579599

Formula 70/30 Mencipta Kekayaan

Untuk entry kali ini, saya ingin kongsikan “Formula 70/30 Mencipta Kekayaan.”

Formula mencipta kekayaan

 

Formula ini saya dapat dah lama. Tak silap saya, dari salah satu komen di page FB “Mudahnya Menjemput Rezeki”. Banyak tips-tips untuk membina kejayaan dan kekayaan yang menarik yang dikongsikan oleh netizen di situ termasuklah formula 70/30 ini yang saya copy masuk ke dalam note handphone saya.

Dan sekarang, saya ingin kongsikan kepada anda semua pula agar kita sama-sama dapat manfaat. Dan sebarkanlah ia semoga lebih ramai mengetahui tentang formula hebat ini.

Saya tak tahu siapa penulis asal formula ini. Jadi, sekiranya beliau terjumpa artikel saya ini, saya ucapkan berbanyak-banyak terima kasih dan mohon dihalalkan ilmu yang bakal saya kongsikan di bawah ini. 🙂

Formula 70/30 Mencipta Kekayaan

Formula atau teknik 70/30 ini adalah sesuatu yang biasa digunakan oleh mereka-mereka yang telah berjaya dalam hidup. Memang ramai (atau mungkin semua orang) nak kaya, tapi tak tahu bagaimana tekniknya. Jadi, jom baca apa dia formula 70/30 menjana atau mencipta kekayaan ni sebenarnya…

Teknik ini membahagikan pendapatan anda kepada 2 bahagian:

  1. 70% untuk perbelanjaan hidup selama sebulan. Ini termasuk untuk bayaran rumah, kereta, makan dan shopping! Jika tidak cukup, anda perlu mencari jalan untuk kurangkan perbelanjaan anda sehingga ia mencukupi 70% daripada pendapatan anda.
  2. Manakala, baki 30%, akan kita gunakan untuk menjana kekayaan!

Sebagai contoh, jika gaji anda adalah RM2000 sebulan:

  • Hanya RM1400 (70%) sahaja boleh digunakan untuk berbelanja pada bulan tersebut.
  • Dan baki RM600 (30%), gunakan ia untuk mencipta kekayaan dengan membahagikannya seperti berikut:
    • 10% yang pertama (RM200), anda gunakan untuk kebajikan, sama ada menolong orang tua (ibu bapa), anak yatim dan menderma ke masjid. Ingat, rezeki yang berkat akan digandakan dan membawa kebahagiaan.
    • 10% kedua (RM200) anda gunakan untuk bisnes. Tidak kira apa juga bisnes yang ingin anda ceburi, anda perlukan modal untuk permulaan. Pergi kursus, beli buku, ikuti program dan sebagainya. Pelajari sesuatu yang baru, buka minda anda dan anda pasti menemui sesuatu yang menguntungkan.
    • 10% terakhir (RM200), anda simpan untuk masa depan anda. Ini adalah kunci kepada kejayaan anda kerana ianya bakal meledakkan akaun bank anda dalam senyap.

 

Nota: Jika anda menyimpan RM200 setiap bulan dengan bonus 10% setahun, simpanan anda bakal mencecah

  • RM175,000 (selama 20 tahun)
  • RM525,000 (selama 30 tahun)
  • RM1.4 Juta (selama 40 tahun)

Formula 70/30 ini sungguh hebat dan berkesan jika anda mahu menjana kekayaan dalam hidup. Tidak kira walau berapa pun gaji anda sebulan, anda mesti gunakan teknik di atas untuk masa depan anda.

Tetapi, tidak semua orang akan ikut walau berapa hebat sekalipun formula ini. Dan sebab itulah tidak ramai yang jadi kaya dan masih perlu bekerja walaupun dah pencen.

Saudara, jika anda mahu mencapai kebebasan kewangan, amalkanlah Formula 70/30 mulai hari ini. Semoga bermanfaat.


 

 

Saya tahu, mesti ramai yang teruja bila melihat jumlah yang boleh kita simpan jika kita dapat mengamalkan formula ni kan?

Namun, mesti ada juga yang mengeluh kerana dengan keadaan ekonomi sekarang, ramai yang terpaksa melupakan hasrat untuk mengikuti formula ini kerana perbelanjaan asas tidak lagi dapat dikurangkan.

Jangan gundah saudara saudari. Kalau kita tak boleh kurangkan perbelanjaan, kita masih ada pilihan untuk menambah pendapatan. Tuhan dah janji, asalkan kita berusaha, pasti ada rezeki yang menanti kita. Buatlah apa sahaja asalkan halal di sisinya. Carilah modal dan usahakanlah sebaik-baiknya.

Contoh kalau ingin menjadi pengedar sah Shaklee seperti saya, anda hanya perlu mengeluarkan modal yuran pendaftaran sebanyak RM68.90 dan kos pos business kit sebanyak RM10.60 (Sem. Malaysia) atau RM21.20 (Sabah/Srwk) untuk mula berkongsi dan menyemai benih (baca: mendapat kepercayaan prospek/customer). Tak sampai seratus pun untuk memulakan sesuatu yang baru. Dan di zaman segalanya di hujung jari ini, anda tidak perlu menyimpan stok untuk mendapatkan pelanggan.

Jangan risau jika anda rasa anda tak tahu apa2 tentang bisnes ini. Sebab semua orang yang telah berjaya pada hari ini, semuanya bermula dari kosong. Syarikat dan kumpulan bisnes menyediakan pelbagai kemudahan untuk menyokong kita supaya kita dapat berjaya bersama-sama.

Bila dah semai benih, pokoknya haruslah sentiasa disiram, dibaja, dijaga sebaik-baiknya agar hasil yang lumayan dapat dituai sesuai dengan usaha yang telah kita curahkan. Mana tahu, walaupun niat asal hanya untuk tambah pendapatan, tapi bila income 4-5 angka dari bisnes ini dicapai, akhirnya anda berhenti daripada makan gaji untuk fokus kepada bisnes ini semata-mata. Tak mustahil ye! Sebab ramai yang telah membuktikannya! 🙂

Jika anda berminat untuk sertai kami, meh hubungi saya di 012-3579599. Nanti saya cerita lebih detail bagaimana nak realisasikannya 🙂

Till then, jom kita apply formula 70/30 ni! 🙂

Love,

Fara Fadzil

 

 

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur

SID: 860722

Ulu Kelang.

2 Comments
  1. oooo…blh try apply la tips 70/30 ni…tq fara
    Amelza Kamel recently posted…Shaklee First Aid Kit, Bantuan Pertama Di RumahMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

October 2017
M T W T F S S
« Dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company