Nak order? Hubungi 012-3579599

AJHT: Advanced Joint Health Tablet – Memelihara Kesihatan Sendi Anda

Sejak diperkenalkan pada tahun lalu, Advanced Joint Health Tablet (AJHT) dengan segera menjadi salah satu supplement yang mendapat permintaan tinggi, terutama di kalangan warga emas.  Ini kerana keberkesanannya dalam melegakan kesakitan pada sendi . Jangan tak tahu..ada yang dapat merasakan keberkesanannya seawal 5 hari setelah pengambilan!

Sebagaimana yang tertera pada namanya  i.e ‘joint health’,  supplemen  ini berfungsi untuk memelihara fungsi sendi yang sihat, selain daripada menyokong pergerakan dan kelenturan sendi.  Pendek kata, kalau sesiapa yang mengalami masalah sakit-sakit sendi tu..insyaAllah Advanced Joint Health Tablet nih boleh meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan anda!

Selalu tak anda pergi ke masjid dan mendapati ramai orang yang terpaksa solat dengan berkerusi? Atau mendengar orang-orang tua mengeluh, lutut semakin sakit, susah nak berjalan..atau tumit sakit, susah nak memijak? Mungkin tak perlu pergi jauh, mungkin orang tua kita juga merupakan salah seorang daripada mereka. Jangan kata orang tua, ramai juga dikalangan orang yang masih muda tidak mampu berdiri ketika bersolat. Dan ramai di kalangan kita yang mengalami masalah di mana setelah berjam-jam bekerja menghadap computer, lenguh segala tulang di tengkuk dan belikat kan? Itu baru kerja di ofis, belum lagi sampai ke rumah dan melakukan kerja-kerja di rumah pula!

sakit sendi,tulang rawan,ajht
Lutut, tumit, bahu, tengkuk, belikat, paha dan segala tulang-temulang..semuanya itu dihubungkan antara satu sama lain dengan SENDI (joint) yang memudah dan melancarkan pergerakan. Sendi terdiri daripada tulang rawan (yang lembut), ligament, tendon dan cecair sinovia (sebagai pelincir) yang memberi keselesaan antara dua tulang supaya tidak bergesel dan membantu dalam menyerap hentakan dari impak fizikal.
Apabila umur kita semakin meningkat, tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi semakin haus, terutamanya di bahagian lutut, kerana kita menggunakannya sepanjang masa dan merupakan sendi yang menampung berat badan kita. Begitu juga apabila ada tekanan fizikal yang berterusan. Kita akan merasakan ketidakselesaan sendi kerana terdapat pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan lalu boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan.
Sendi umpama engsel sebuah pintu yang membolehkan pintu itu dibuka dan ditutup. Semakin usang pintu tersebut, semakin reput dan berbunyi engsel dek kerana kekurangan pelincir. Atau semakin kerap pintu tersebut dibuka dan ditutup, semakin cepat engselnye rosak. Apa yang kita buat bila pintu dah mula berbunyi dan menunjukkan tanda-tanda nak rosak ? Kita letak minyak pelincir kan ?
So, samalah seperti sendi.. semakin tua seseorang itu, atau semakin lasak dan semakin banyak tekanan pada sendi kita..maka sendi-sendi kita pun menjadi semakin sakit. Apa nak buat bila kita sakit sendi atau untuk mengelakkannya daripada terjadi pula? Amalkanlah pemakanan Advanced Joint Health Tablet (AJHT) dan rasailah perbezaannya! 😉
AJHT, ADVANCED JOINT HEALTH TABLET, AJHT UNTUK SAKIT SENDI,BOSWELIA EXTRACT, AYURVEDA,GLUKOSAMIN,OSTEOARTHRITIS
Apa yang menyebabkan AJHT ini begitu berkesan? Salah satu komponen utama dalam ramuannya ialah ekstrak Boswelia yang telah digunakan sejak berkurun lamanya oleh perubatan Ayurveda untuk menyokong keselesaan sendi. Kini, kita sangat bertuah kerana tidak perlu pergi sampai ke India untuk mendapatkan khasiat Boswelia ini kerana Shaklee telah mempermudahkan urusan kita dengan memasukkan ramuan hebat ini ke dalam AJHT. Ekstrak Boswelia yang didapati daripada gum resin dari pokok Boswelia serrata ini mengandungi bahan aktif utama asid boswelik AKBA (asid-3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. AKBA menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan pada sendi.

Ekstrak jagungyang terkandung dalam AJHT pula membantu dalam mengekalkan tulang rawan. Ini kerana ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir yang melincirkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligament. Akan tetapi, semakin usia kita meningkat, semakin merosot jumlah glukosamina yang dihasilkan oleh badan. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang supplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Malah, kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang supplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

AJHT juga diperkaya dengan zinc, copper, manganese dan vitamin C bagi memelihara tisu penyambung yang sihat. Nutrien-nutrien ini penting dalam kesihatan sendi kerana merupakan sokongan nutrient untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Dengan 100% formula tumbuh-tumbuhan, memang tidak hairanlah mengapa Advanced Joint Health Tablet (AJHT) ini dengan mudah menjadi kegemaran pengguna-pengguna Shaklee. Sekiranya anda atau orang-orang yang anda sayang mengalami masalah kesihatan sendi, dapatkan AJHT pada hari ini untuk menguji sendiri keberkesanannya. Kalau dulu dari bayi hingga dewasa, ibu bapa membelanjakan ribuan ringgit untuk membesarkan kita dengan sihat, apalah salahnya kita belanjakan sedikit setiap bulan untuk keselesaan mereka di hari tua mereka ini kan? Hubungi saya di farafadzil@gmail.com atau 012-3579599 untuk mendapatkannya dengan segera. Atau anda boleh order sendiri secara online melalui portal Shaklee disini: http://bit.ly/Order-AJHT


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah dari sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat pakar perubatan untuk sebarang permasalahan kesihatan yang sedang anda hidapi.

1 Comment
  1. Assalam..salam perkenalan..jom lawat blog saya..sama2 tambah ilmu.. 🙂

    http://zarariana.blogspot.com/

Leave a Reply

CommentLuv badge

WELCOME notes.. :)

Rahsia Vitamin Ibu

Selamat datang ke website Rahsia Vitamin Ibu!

Terima kasih kerana melawat website kami :)

Website ini diusahakan oleh Fara Fadzil, a wife, a mommy, an engineer and a committed Shaklee Independent Distributor (ID: 860722) yang berkongsi tentang pelbagai tips dan memberi konsultasi percuma tentang cadangan vitamin Shaklee yang paling sesuai untuk anda dan seisi keluarga.

Penghantaran produk Shaklee dilakukan ke seluruh Malaysia melalui Gdex dan pos laju dan perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan Ulu Kelang - Taman Melawati, Taman Permata, Kemensah, Keramat, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setiawangsa dll.

Rahsia Vitamin Ibu dibuka setiap hari, 7 hari seminggu. Hubungi saya melalui sms/call/whatsapp/wechat di 012-3579599 atau email kepada rahsiavitaminibu@gmail.com untuk mendapatkan vitamin anda hari ini juga! :)

Find us on Google Plus

PROMOSI APRIL 2015

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015

CALENDAR

September 2018
M T W T F S S
« Jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

E-SELL: KLIK UNTUK MEMESAN SEKARANG!

Order produk Shaklee

Pesan secara online produk Shaklee anda di sini dengan hanya 5 langkah mudah:
1. Klik pada gambar dan anda akan dibawa ke portal Shaklee untuk memesan secara online.
2. 'Untick' produk yang anda tidak mahu.
3. Kemaskini kuantiti produk yang anda perlukan.
4. Isi maklumat penghantaran.
5. Buat pembayaran.

PENAFIAN

Saya adalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID: 860722) untuk penghantaran serata Malaysia dan tiada kena mengena dengan Shaklee (M) Sdn. Bhd atau affiliate Shaklee.

Semua artikel hanyalah bersifat informasi semata-mata. Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Food and Drug Administration (FDA), USA dan ditulis berdasarkan pengalaman dan hasil pembacaan saya sendiri.

Semua produk yang dicadangkan tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan bertauliah berkaitan penyakit-penyakit yang anda hidapi.

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency